+5,5 PROCENT

Nieuwe CAO in de beton

De bedieningsruimte in de betoncentrale Grevelingen foto Betonhuis

Vakbonden en werkgevers die lid zijn van de Branchevereniging Betonpompbedrijven (BBB) hebben in december een CAO-akkoord bereikt voor de werkers in de betonmortelindustrie en de pompbedrijven. De leden van de FNV en CNV Vakmens hebben de CAO inmiddels goedgekeurd, meldt Betonhuis, de brancheorganisatie van de cement- en betonindustrie.

Onderdeel van de gesloten overeenkomst is dat het personeel er vanaf 1 januari 2023 5,5 procent salaris bij krijgt. Ook ontvangen de werknemers bij voltijds dienstverband een eenmalige uitkering van 250 euro bruto. Bij deeltijd geldt een bedrag naar rato. Verder is afgesproken dat de tegemoetkoming in de aanvullende ziektekosten eveneens met 5,5 procent omhoog gaat. De reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer gaat naar 0,21 cent per kilometer, met een maximum van 75 kilometer.

Looptijd

De CAO geldt voor de leden van de Branchevereniging Betonpompbedrijven (BBB). Aangesloten zijn Betonpompbedrijf Nijwa, Betonpompen Randstad, Faber Betonpompen, Nooijen Betonpompen en Noorder Betonpompen Centrale en RvR Betonpomp verhuur. De CAO loopt zes maanden, van 1 januari tot en met 30 juni 2023.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Nieuwe CAO in de beton | Infrasite
+5,5 PROCENT

Nieuwe CAO in de beton

De bedieningsruimte in de betoncentrale Grevelingen foto Betonhuis

Vakbonden en werkgevers die lid zijn van de Branchevereniging Betonpompbedrijven (BBB) hebben in december een CAO-akkoord bereikt voor de werkers in de betonmortelindustrie en de pompbedrijven. De leden van de FNV en CNV Vakmens hebben de CAO inmiddels goedgekeurd, meldt Betonhuis, de brancheorganisatie van de cement- en betonindustrie.

Onderdeel van de gesloten overeenkomst is dat het personeel er vanaf 1 januari 2023 5,5 procent salaris bij krijgt. Ook ontvangen de werknemers bij voltijds dienstverband een eenmalige uitkering van 250 euro bruto. Bij deeltijd geldt een bedrag naar rato. Verder is afgesproken dat de tegemoetkoming in de aanvullende ziektekosten eveneens met 5,5 procent omhoog gaat. De reiskostenvergoeding voor woon-werkverkeer gaat naar 0,21 cent per kilometer, met een maximum van 75 kilometer.

Looptijd

De CAO geldt voor de leden van de Branchevereniging Betonpompbedrijven (BBB). Aangesloten zijn Betonpompbedrijf Nijwa, Betonpompen Randstad, Faber Betonpompen, Nooijen Betonpompen en Noorder Betonpompen Centrale en RvR Betonpomp verhuur. De CAO loopt zes maanden, van 1 januari tot en met 30 juni 2023.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie