Rielèn van der Hoek (bron: Aannemersfederatie)
STIKSTOF

Aannemersfederatie: ‘Snel door na advies Remkes’

Rielèn van der Hoek (bron: Aannemersfederatie)

Nu het advies van Remkes op tafel ligt moet het kabinet snel in actie komen om de stikstofproblematiek aan te pakken. Dat zegt het hoofd politiek beleid Rielèn van der Hoek van de Aannemersfederatie Nederland Bouw en Infra in een opiniestuk.

‘Remkes heeft in zijn analyse de juiste bruggen geslagen, iedereen weer aan tafel gekregen en houdt de juridische werkelijkheid in het oog. Hij draagt daarnaast oplossingsrichtingen aan die nodig zijn om Nederland van het slot te halen. Door onderscheid te maken tussen korte- en lange termijn, biedt Remkes het kabinet de mogelijkheid om met boeren tot goede oplossingen te komen, maar kunnen ook andere sectoren, zoals de bouw, weer aan oplossingen werken voor de enorme bouwopgave die er ligt,’ aldus Van der Hoek.

Oplossingsrichtingen

Daar is ook ruimte voor, denkt ze. Want het advies van Remkes komt op verschillende punten overheen met de voorstellen van de Stikstofalliantie van de koepelorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW en organisaties in de bouw-, boeren- en natuursector. ‘Zo bepleit ook Remkes een landelijke stikstofbank, een gebiedsgerichte aanpak en een nationaal innovatieprogramma. Het is nu zaak dat het kabinet snel doorpakt en samen met belanghebbende organisaties om tafel gaat om de oplossingsrichtingen daadwerkelijk uit te werken,’ aldus Van der Hoek.

‘Met name de eerste lijn van het advies van Remkes – versnellen – moet op korte termijn gebeuren, zodat er weer ruimte komt voor de vele bouw- en infraprojecten die nu stilliggen. De Aannemersfederatie gaat graag met het kabinet om tafel om deze plannen uit te werken.’

Lees ook:

Tekort aan stikstofexperts vertraagt veertien infraprojecten

Verlaging maximumsnelheid mag niet gebruikt worden als stikstofinstrument

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Aannemersfederatie: ‘Snel door na advies Remkes’ | Infrasite