Natuur

Betonproducent Schellevis CSC-zilver gecertificeerd

Betonproducent Schellevis heeft het certificaat CSC-zilver gekregen vanwege de aantoonbare duurzaamheid van zijn betonproducten in uiteenlopende toepassingen. Richie Hilgersom, auditor bij Kiwa, heeft het certificaat 17 mei uitgereikt aan Schellevis’ productiemanager Luke de Ruijter.

CSC staat voor Concrete Sustainability Council en is een wereldwijd keurmerk voor beton dat de duurzame productie ervan garandeert. Keurmerkhouders mogen CSC alleen voeren als zij voldoen aan strenge eisen ten aanzien van betrouwbaarheid, deskundigheid, duurzaamheid en arbeidsveiligheid. Als aanvulling hierop geven keurmerkhouders advies over het milieuprofiel van beton en leveren ze een hoge kwaliteit. Daarnaast streven zij naar een hoge inzet van secundaire materialen en moeten ze de verantwoorde herkomst van grondstoffen aantonen.

Geïnspireerd door de natuur
“Met de buitenruimte als domein én de natuur als grootste inspiratiebron is duurzaamheid al jarenlang een belangrijk thema binnen Schellevis”, aldus Meike Hover, commercieel directeur bij Schellevis. “Bij alles wat we doen, streven we naar de beste kwaliteit en proberen we mens en natuur zo min mogelijk te belasten. Dit betekent dat we in ons productieproces natuurlijke materialen gebruiken en zoveel mogelijk hergebruiken. Inmiddels bestaat meer dan een kwart van de materialen uit gerecycled materiaal. Het verkrijgen van een CSC-certificering past binnen ons duurzaamheidsbeleid. Maar onze focus op duurzaamheid stopt hier niet.” Schellevis is lid van Betonhuis Beton Producten Nederland (BPN) en scoort uitzonderlijk hoog op het CSC-onderdeel Gezondheid en Veiligheid. Schellevis heeft ook een zeer hoge score als het gaat om de toeleveringsketen, alle gebruikte materialen worden ingekocht bij CSC-gecertificeerde bedrijven. Het toeslagmateriaal zelfs voor 100 procent bij een goud-gecertificeerd bedrijf.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jacques Geluk