landelijke wegenkaart BPS

Nieuwe openbare wegenkaart moet onderhoud gaan versnellen

Een actuele kaart van het rijkswegennet, met precieze informatie over de ligging van rijstroken en soorten rijstroken in honderdduizenden wegvakken. En een kaart die altijd door iedereen kan worden ingezien, niet alleen een handvol wegbeheerders of grote wegenbouwbedrijven. Zo’n kaart is nu beschikbaar op data.overheid.nl. Met dank aan de bedrijven Kragten en Omkeere, die de “monsterklus” in de afgelopen maanden hebben geklaard voor Rijkswaterstaat. Hoe werkt het? 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Nieuwe openbare wegenkaart moet onderhoud gaan versnellen | Infrasite
landelijke wegenkaart BPS

Nieuwe openbare wegenkaart moet onderhoud gaan versnellen

Een actuele kaart van het rijkswegennet, met precieze informatie over de ligging van rijstroken en soorten rijstroken in honderdduizenden wegvakken. En een kaart die altijd door iedereen kan worden ingezien, niet alleen een handvol wegbeheerders of grote wegenbouwbedrijven. Zo’n kaart is nu beschikbaar op data.overheid.nl. Met dank aan de bedrijven Kragten en Omkeere, die de “monsterklus” in de afgelopen maanden hebben geklaard voor Rijkswaterstaat. Hoe werkt het? 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.