Merewedebrug a27

A27 afgesloten vanwege storing Merwedebrug: klep wil niet omlaag

Foto ter illustratie. De (gelosten) Merwedebrug op 16 juli 2022. ANP / Hollandse Hoogte / Bart Stoutjesdijk

De klep van de Merwedebrug in de A27 bij Gorinchem heeft op dinsdagmiddag omhoog gestaan en wilde niet meer naar beneden. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten. Rond 15:00 is de brug weer gesloten na een bezoek van de monteur. Het verkeer kan inmiddels doorrijden. 

De storing veroorzaakte een file van meer dan zes kilometer op de A27 tussen Hank en Werkendam. Weggebruikers konden op dinsdagmiddag rekenen op een vertraging van bijna 45 minuten, viel te lezen op de website van Rijkswaterstaat. Over de oorzaak van de storing werd in het bericht niets gezegd. Het is nog niet duidelijk of met het sluiten van de brug het probleem dat de storing veroorzaakte ook is opgelost, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

A27 afgesloten vanwege storing Merwedebrug: klep wil niet omlaag | Infrasite
Merewedebrug a27

A27 afgesloten vanwege storing Merwedebrug: klep wil niet omlaag

Foto ter illustratie. De (gelosten) Merwedebrug op 16 juli 2022. ANP / Hollandse Hoogte / Bart Stoutjesdijk

De klep van de Merwedebrug in de A27 bij Gorinchem heeft op dinsdagmiddag omhoog gestaan en wilde niet meer naar beneden. De snelweg werd in beide richtingen afgesloten. Rond 15:00 is de brug weer gesloten na een bezoek van de monteur. Het verkeer kan inmiddels doorrijden. 

De storing veroorzaakte een file van meer dan zes kilometer op de A27 tussen Hank en Werkendam. Weggebruikers konden op dinsdagmiddag rekenen op een vertraging van bijna 45 minuten, viel te lezen op de website van Rijkswaterstaat. Over de oorzaak van de storing werd in het bericht niets gezegd. Het is nog niet duidelijk of met het sluiten van de brug het probleem dat de storing veroorzaakte ook is opgelost, laat een woordvoerder van Rijkswaterstaat weten.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.