n377 hasselt de lichtmis overijssel 1
Overijssel

Nog meer werk aan N377 uitgesteld vanwege stikstofvergunningen

Een deel van de N377 tussen Hasselt en De Lichtmis in Overijssel (mei 2021). Google Street View

Ook het grootonderhoud van de N377 tussen het Overijsselse Hasselt en De Lichtmis is uitgesteld omdat het de provincie naar eigen zeggen niet lukt om de benodigde stikstofvergunningen te krijgen. Dat maakt de provincie op dinsdag bekend.

Eerder deze maand gaf de provincie dezelfde reden voor het uitstel van de wegwerkzaamheden aan de N377 tussen Olst en Den Nul, die naar verwachting met minimaal een jaar zijn vertraagd.

De geplande werkzaamheden aan de twee wegdelen zijn verschillend, maar beide projecten zorgen volgens de provincie voor te veel stikstofuitstoot, waardoor het naar eigen zeggen momenteel niet lukt om de benodigde vergunningen te krijgen.

Uitstoot door verkeersomleidingen

Het geplande werk aan de weg tussen Hasselt en De Lichtmis gaat om de vervanging van het asfalt, de vernieuwing van de fundering, de verbreding van de berm en de herinrichting van een kruispunt. Dat is volgens de provincie nodig om de weg veiliger te maken.

De verwachte stikstofuitstoot wordt vooral veroorzaakt door de benodigde verkeersomleidingen, zegt de provincie in een bericht op zijn website. “Met name de verkeersomleidingen, die nodig zijn tijdens de zes weken durende stremming van de weg, zorgen voor te veel stikstof in de omliggende natuurgebieden.”

De provincie zegt in het bericht niet wanneer het de werkzaamheden verwacht te kunnen hervatten. Wel geeft de provincie aan dat er in de tussentijd wordt doorgewerkt aan het reguliere onderhoud van de N377 in Overijssel.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Nog meer werk aan N377 uitgesteld vanwege stikstofvergunningen | Infrasite
n377 hasselt de lichtmis overijssel 1
Overijssel

Nog meer werk aan N377 uitgesteld vanwege stikstofvergunningen

Een deel van de N377 tussen Hasselt en De Lichtmis in Overijssel (mei 2021). Google Street View

Ook het grootonderhoud van de N377 tussen het Overijsselse Hasselt en De Lichtmis is uitgesteld omdat het de provincie naar eigen zeggen niet lukt om de benodigde stikstofvergunningen te krijgen. Dat maakt de provincie op dinsdag bekend.

Eerder deze maand gaf de provincie dezelfde reden voor het uitstel van de wegwerkzaamheden aan de N377 tussen Olst en Den Nul, die naar verwachting met minimaal een jaar zijn vertraagd.

De geplande werkzaamheden aan de twee wegdelen zijn verschillend, maar beide projecten zorgen volgens de provincie voor te veel stikstofuitstoot, waardoor het naar eigen zeggen momenteel niet lukt om de benodigde vergunningen te krijgen.

Uitstoot door verkeersomleidingen

Het geplande werk aan de weg tussen Hasselt en De Lichtmis gaat om de vervanging van het asfalt, de vernieuwing van de fundering, de verbreding van de berm en de herinrichting van een kruispunt. Dat is volgens de provincie nodig om de weg veiliger te maken.

De verwachte stikstofuitstoot wordt vooral veroorzaakt door de benodigde verkeersomleidingen, zegt de provincie in een bericht op zijn website. “Met name de verkeersomleidingen, die nodig zijn tijdens de zes weken durende stremming van de weg, zorgen voor te veel stikstof in de omliggende natuurgebieden.”

De provincie zegt in het bericht niet wanneer het de werkzaamheden verwacht te kunnen hervatten. Wel geeft de provincie aan dat er in de tussentijd wordt doorgewerkt aan het reguliere onderhoud van de N377 in Overijssel.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.