Prins Clausplein
Asfalt moet wachten

Update: grootonderhoud Prins Clausplein uitgesteld

Uit het archief: het Prins Clausplein in 1987. Een schouwspel van viaducten. Rijkswaterstaat / Henri Cormont

Door het voorspelde slechte weer gaan de werkzaamheden aan het Prins Clausplein dit weekend niet door, meldt Rijkswaterstaat op vrijdag. Hoofdaannemer Van Gelder is genoodzaakt om een deel van het onderhoud uit te stellen tot een reserveweekend. 

Het einde van het project is in zicht. Van Gelder heeft nog twee weekenden nodig voor de laatste grote onderhoudswerkzaamheden aan het Prins Clausplein, een knooppunt waar de A12 en A4 elkaar kruisen in de buurt van Den Haag. Gisteren schreven we dat de eindsprint dit weekend zou beginnen, maar dat plan is van de baan, zo maakte Rijkswaterstaat eerder vandaag bekend. De voorspelde weersomstandigheden gooien roet in het eten.

Grootonderhoud Prins Clausplein

Het Prins Clausplein bestaat uit meerdere verbindingsbogen en viaducten. Van Gelder knapte ze in het afgelopen halfjaar op. De hoofduitvoerder en onderaannemers herasfalteren wegdelen, repareren het onderliggende beton en herbouwen de voegovergangen van de viaducten.

Het plan was om de laatste verbindingsboog deze week aan te pakken. De weg vanaf de A12 Utrecht naar de A4 Rotterdam zou dit weekend en het weekend daarop dicht zijn. Het eerste weekend gaat nu in elk geval niet door. Een deel van de werkzaamheden wordt nu uitgevoerd in het reserveweekend van 12 mei tot en met 15 mei. De afsluiting in het weekend van 28 april tot en met 1 mei gaat door zoals gepland.

“Na deze weekenden zullen we het een en ander moeten afronden, maar daarvoor zijn geen wegafsluitingen meer nodig”, vertelde omgevingsmanager Michael Blatter van Rijkswaterstaat op donderdag tegenover Infrasite. Hij zei destijds vertrouwen te hebben in de planning.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Update: grootonderhoud Prins Clausplein uitgesteld | Infrasite
Prins Clausplein
Asfalt moet wachten

Update: grootonderhoud Prins Clausplein uitgesteld

Uit het archief: het Prins Clausplein in 1987. Een schouwspel van viaducten. Rijkswaterstaat / Henri Cormont

Door het voorspelde slechte weer gaan de werkzaamheden aan het Prins Clausplein dit weekend niet door, meldt Rijkswaterstaat op vrijdag. Hoofdaannemer Van Gelder is genoodzaakt om een deel van het onderhoud uit te stellen tot een reserveweekend. 

Het einde van het project is in zicht. Van Gelder heeft nog twee weekenden nodig voor de laatste grote onderhoudswerkzaamheden aan het Prins Clausplein, een knooppunt waar de A12 en A4 elkaar kruisen in de buurt van Den Haag. Gisteren schreven we dat de eindsprint dit weekend zou beginnen, maar dat plan is van de baan, zo maakte Rijkswaterstaat eerder vandaag bekend. De voorspelde weersomstandigheden gooien roet in het eten.

Grootonderhoud Prins Clausplein

Het Prins Clausplein bestaat uit meerdere verbindingsbogen en viaducten. Van Gelder knapte ze in het afgelopen halfjaar op. De hoofduitvoerder en onderaannemers herasfalteren wegdelen, repareren het onderliggende beton en herbouwen de voegovergangen van de viaducten.

Het plan was om de laatste verbindingsboog deze week aan te pakken. De weg vanaf de A12 Utrecht naar de A4 Rotterdam zou dit weekend en het weekend daarop dicht zijn. Het eerste weekend gaat nu in elk geval niet door. Een deel van de werkzaamheden wordt nu uitgevoerd in het reserveweekend van 12 mei tot en met 15 mei. De afsluiting in het weekend van 28 april tot en met 1 mei gaat door zoals gepland.

“Na deze weekenden zullen we het een en ander moeten afronden, maar daarvoor zijn geen wegafsluitingen meer nodig”, vertelde omgevingsmanager Michael Blatter van Rijkswaterstaat op donderdag tegenover Infrasite. Hij zei destijds vertrouwen te hebben in de planning.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.