File op A9: Parkeer de auto en pak de trein

Haarlem – Automobilisten worden bij langere files op de A9 bij Uitgeest vanaf 1 augustus verwezen naar het P+R terrein Krommenie-Assendelft. Hier kunnen ze de trein nemen richting Amsterdam en Gouda.

De verwijzing verschijnt op de electronische borden boven de snelweg als er een langere file staat op de A9 tussen de aansluiting Uitgeest en knooppunt Badhoevedorp. De verwijzing verschijnt alleen op het bord als er voldoende parkeerplaatsen zijn op het terrein en als de doorstroming op de N203 tussen de A9 en Krommenie soepel verloopt. De verwijzing naar het P+R terrein is permanent.

P+R terreinen
P+R terreinen hebben als doel de bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad te verbeteren. Automobilisten kunnen parkeren op deze terreinen en de reis verder vervolgen met de trein of de bus. In de afgelopen jaren zijn 11 P+R terreinen bij NS-stations, Zuidtangenthaltes en een busstation zijn uitgebreid en aangelegd met subsidie uit het Fonds voor de Bereikbaarheid van de Noordelijke Randstad (Fonds BONRoute).

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Provincie Noord-Holland