Parkmobile

Zonnig paasweekeinde stuwt parkeertransacties aan de kust

Uitbundige zonneschijn heeft tijdens het paasweekeinde heel veel mensen naar de kust getrokken, ten koste van het bezoek aan grote steden. In totaal is het aantal parkeertransacties met 29% gestegen ten opzichte van Pasen 2021.

Uit gegevens van parkeeraanbieder Parkmobile, onderdeel van de EasyPark Group, blijkt dat vergeleken met het weekend ervoor vooral de badplaatsen Veere (stijging 114%), Noordwijk (56%), Schouwen-Duiveland (71%), Zandvoort (35%) en Bergen (30%) bij parkeerders in trek waren. De situatie in kustplaatsen waar ook andere aanbieders parkeerplaatsen beheren bevestigt de conclusies van Parkmobile. In Scheveningen was bijvoorbeeld geen parkeerplaats meer te vinden en vroeg de gemeente Den Haag niet meer met de auto te komen.

In de grote steden is het aantal parkeertransacties tijdens het paasweekeinde juist afgenomen. Ook in de rest van het land constateert de parkeerapp een daling met gemiddeld 18%. Marius Koerselman, directeur Benelux van EasyPark: “Het is gebruikelijk dat tijdens feestdagen parkeertransacties dalen in vergelijking met gewone weekenden. Dit komt vooral doordat men op veel plekken op feestdagen niet hoeft te betalen voor parkeren.”

In maart is het aantal parkeertransacties juist gestegen in vergelijking met voorgaande maanden, als gevolg van de opheffing van de meeste coronamaatregelen. De Parkmobile parkeerbarometer heeft meer dan drie miljoen gebruikers in Nederland en geeft daarom een goed overzicht van hoe en waar wordt geparkeerd.

Onderwerpen: ,

Auteur: Jacques Geluk