NIEUWE SLUIS TERNEUZEN

200 schadeclaims na opblazen sluismuur

Ploffen wand Middensluis Terneuzen nieuwesluisterneuzen.eu

Omwonenden en bedrijven rond het grote sluizencomplex in Terneuzen hebben circa 200 schades gemeld naar aanleiding van het opblazen van een muur van de Middensluis. De zware betonnen sluismuur werd op 23 maart opgeblazen in verband met de bouw van de grote Nieuwe Sluis.

De schademeldingen zijn behandeld door de onafhankelijke partijen Broadspire (schadebehandelaar) en Top Expertise (schade-expert). Meer dan de helft van de melders komt in aanmerking voor compensatie door middel van herstel of schadeloosstelling, zegt Aannemerscombinatie Sassevaart na het voltooien van de inventarisatie.

Top Expertise oordeelt bij deze meldingen dat er een causaal verband mogelijk is tussen de gemelde schade en de door de plof veroorzaakte trillingen. In dat geval wordt het recht op herstel van de schade of een schadeloosstelling erkend. Het gaat hier veelal over panden in het centrum van Terneuzen. Voor uitvoering van herstelwerkzaamheden is een lokale aannemer ingeschakeld.

Vervolgtraject

Een aantal schademeldingen is afgewezen omdat de expert vindt dat de schade eerder is ontstaan of niet te verklaren is vanuit door de plof veroorzaakte trillingen. Deze schade wordt dan ook in beginsel afgewezen. Met melders die het hier niet mee eens zijn bekijken de organisaties samen de mogelijkheden in een vervolgtraject.

De projectorganisatie meldde in maart al dat het opblazen van de sluismuur meer hinder had opgeleverd dan verwacht. Vanuit een grote straal in de omgeving kwamen klachten binnen. Sassevaart heeft na de knal haar verontschuldigingen aangeboden voor de overlast. Voor welk bedrag de aannemerscombinatie aan schade uitbetaalt is niet bekend gemaakt.

LEES OOK:

Eerste sluisdeur nieuwe zeesluis IJmuiden ingevaren

Omgeving goed te spreken over bouw Nieuwe Sluis Terneuzen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

200 schadeclaims na opblazen sluismuur | Infrasite
NIEUWE SLUIS TERNEUZEN

200 schadeclaims na opblazen sluismuur

Ploffen wand Middensluis Terneuzen nieuwesluisterneuzen.eu

Omwonenden en bedrijven rond het grote sluizencomplex in Terneuzen hebben circa 200 schades gemeld naar aanleiding van het opblazen van een muur van de Middensluis. De zware betonnen sluismuur werd op 23 maart opgeblazen in verband met de bouw van de grote Nieuwe Sluis.

De schademeldingen zijn behandeld door de onafhankelijke partijen Broadspire (schadebehandelaar) en Top Expertise (schade-expert). Meer dan de helft van de melders komt in aanmerking voor compensatie door middel van herstel of schadeloosstelling, zegt Aannemerscombinatie Sassevaart na het voltooien van de inventarisatie.

Top Expertise oordeelt bij deze meldingen dat er een causaal verband mogelijk is tussen de gemelde schade en de door de plof veroorzaakte trillingen. In dat geval wordt het recht op herstel van de schade of een schadeloosstelling erkend. Het gaat hier veelal over panden in het centrum van Terneuzen. Voor uitvoering van herstelwerkzaamheden is een lokale aannemer ingeschakeld.

Vervolgtraject

Een aantal schademeldingen is afgewezen omdat de expert vindt dat de schade eerder is ontstaan of niet te verklaren is vanuit door de plof veroorzaakte trillingen. Deze schade wordt dan ook in beginsel afgewezen. Met melders die het hier niet mee eens zijn bekijken de organisaties samen de mogelijkheden in een vervolgtraject.

De projectorganisatie meldde in maart al dat het opblazen van de sluismuur meer hinder had opgeleverd dan verwacht. Vanuit een grote straal in de omgeving kwamen klachten binnen. Sassevaart heeft na de knal haar verontschuldigingen aangeboden voor de overlast. Voor welk bedrag de aannemerscombinatie aan schade uitbetaalt is niet bekend gemaakt.

LEES OOK:

Eerste sluisdeur nieuwe zeesluis IJmuiden ingevaren

Omgeving goed te spreken over bouw Nieuwe Sluis Terneuzen

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie