Sluis Terneuzen binnenhoofd. Foto: Nieuwe Sluis Terneuzen

Omgeving goed te spreken over bouw Nieuwe Sluis Terneuzen

Foto: nieuwsbrief Nieuwe Sluis Terneuzen

Omwonenden van de bouw van de Nieuwe Sluis in Terneuzen ervaren weinig overlast en vinden de informatievoorziening over het project prima. Dat blijkt uit een onderzoek dat in april en mei werd gehouden. De circa 200 respondenten geven het project een rapportcijfer 8,8.

Het is het derde onderzoek dat tijdens het project wordt uitgevoerd. Dat de omgeving betrekkelijk weinig hinder ervaart van de werkzaamheden, heeft ermee te maken dat deze inmiddels voor een belangrijk deel plaatsvinden op bouwplaatsen. Ook heeft het werk momenteel weinig invloed op de mate waarin mensen hun bestemming kunnen bereiken. Omdat er volgend jaar weer wegomleidingen komen, zal het dan waarschijnlijk weer even wennen zijn, voorspelt de projectorganisatie. De mensen die nu wel hinder ervaren, doen dat met betrekking tot weggewaaid zand, geluidsoverlast na 23.00 uur, gedeeltelijke wegafsluitingen, stof en trillingen.

Meer technische details

De informatievoorziening wordt door de omgeving van de Nieuwe Sluis met een 8,5 gewaardeerd, waar dat bij het vorige onderzoek nog een 8,0 was. Om de toegankelijkheid van al die informatie optimaal te maken, is ervoor gekozen niet te veel in technische details te treden. Daar is echter wel meer behoefte aan, iets wat de projectorganisatie zegt mee te nemen in de toekomstige communicatie. De respondenten geven ook aan dat ze weten waar ze met vragen terecht kunnen en dat ze met het beantwoorden ervan ook snel en goed worden geholpen.

Intussen gaat het werk aan de sluis natuurlijk door. De betonwerken in beide sluishoofden zijn in volle gang en in het binnenhoofd zijn alle vloeren inmiddels gestort. Ook is de fundering gelegd voor het dienstengebouw dat in de dienstenhaven komt en van waaruit diverse bedrijven en organisaties gaan werken.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Vincent Krabbendam

Vincent Krabbendam is de vaste redacteur van Infrasite. Daarnaast is hij hoofdredacteur Personenvervoer & Verkeer bij online vakbladuitgeverij ProMedia.