VSMC verwerft kabellegcontract offshore windmolenpark Dudgeon

VSMC heeft een contract ter waarde van € 110 miljoen verworven van Dudgeon Offshore Wind Limited, eigendom van het Noorse Statoil en Statkraft, voor de aanleg van stroomkabels voor het offshore windmolenpark Dudgeon.

In 2015 start VSMC met twee horizontaal gestuurde boringen van ruim een kilometer ten behoeve van de kabelverbinding tussen zee en het vasteland. In 2016 vervolgt VSMC het project met de installatie van twee 42 kilometer lange stroomkabels die het offshore windmolenpark met het vasteland verbinden en het ontwerpen, leveren, installeren, aansluiten en testen van 67 stroomkabels tussen de windturbines, met een totale lengte van circa 100 kilometer.

Offshore windmolenpark Dudgeon
Het offshore windmolenpark Dudgeon ligt 32 kilometer uit de kust in de Noordzee, ter hoogte van Noord Norfolk, Verenigd Koninkrijk. De 67 windturbines hebben een totaalvermogen van 400MW.

Staat van dienst
Het bedrijf, een strategische joint venture van Boskalis en VolkerWessels, kan met dit contract een indrukwekkend project aan zijn staat van dienst toevoegen. In 2012 realiseerde VSMC voor Statoil de bekabeling van het nabij gelegen offshore windpark Sheringham Shoal.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: VolkerWessels