Oostbuis Velsertunnel twee dagen dicht

Den Haag – De Oostbuis richting Alkmaar van de Velsertunnel is van dinsdag 28 december 2004 06.00 uur tot en met donderdag 30 december 2004 06.00 uur afgesloten voor al het verkeer. In deze periode worden de rijroosters aan de noordzijde vervangen. Deze roosters voeren het regenwater af. Uit inspectie blijkt dat het nodig is deze roosters te vervangen omdat de kans bestaat dat deze los komen te liggen. Dit zou een gevaar kunnen opleveren voor de weggebruikers.

Tijdens de uitvoering van de werkzaamheden is één buis beschikbaar voor het verkeer in beide richtingen. Per rijrichting is één rijstrook beschikbaar. Het doorgaande verkeer richting Alkmaar en Haarlem wordt via de Wijkertunnel geleid. De westbuis van de Velsertunnel kan dan zoveel mogelijk worden ingezet voor het lokale verkeer tussen IJmuiden en Velsen. Verkeer vanuit Beverwijk wordt omgeleid via de Noorderweg naar de A9 (richting Haarlem/Schiphol). Verkeer vanuit Haarlem naar Beverwijk gaat via de A9 en de Noorderweg.

De verwachting is dat met name tijdens de ochtend- en avondspits meer file dan anders ontstaat. Daarom moet het verkeer rekening houden met langere reistijden. Rijkswaterstaat heeft samen met de hulpdiensten, Corus en de gemeenten Velsen en Beverwijk voor deze periode gekozen omdat verkeerscijfers aangeven dat dan de minste overlast wordt verwacht.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat