Aanleg radiocommunicatiesysteem Maastunnel

Rotterdam – Hulpdiensten kunnen binnenkort overal vanuit de Maastunnel radiocontact met elkaar onderhouden bij een ongeval of andere calamiteit. Gemeentewerken Rotterdam legt hiertoe in de komende weken een systeem voor radiocommunicatie aan. Gevolg is dat de tunnel enkele weken ’s nachts is gesloten.

Wanneer nodig onderhouden hulpdiensten zoals ambulances, politie en brandweer nu vanuit de Maastunnel contact met elkaar door middel van een portofoon en mobiele telefoon. Door de aanleg van het nieuwe radiocommunicatiesysteem kunnen zij op een eigen frequentie ongestoord contact met elkaar onderhouden. Dat kan zowel vanuit de autotunnelbuizen als de fiets- en voetgangerstunnel. Het nieuwe systeem, dat luistert naar de naam C2000, wordt vanaf dit jaar overal in ons land als standaard gebruikt in onder andere parkeergarages, winkelcentra, voetbalstadions en auto- en metrotunnels. Het systeem in de Maastunnel is uiterlijk 1 oktober 2005 operationeel. Dan zal ook de radio-ontvangst in auto’s die door de Maastunnel rijden, naar verwachting ongestoord zijn.

De aanleg van het communicatiesysteem begint maandagavond 29 augustus 2005. De verbinding van noord naar zuid is hierdoor gedurende drie weken tussen 22.00 uur en 06.00 uur voor het autoverkeer afgesloten. Dit wordt omgeleid via de Erasmusbrug, waarbij weggebruikers rekening moeten houden met enige vertraging. De omleiding wordt met waarschuwingsborden langs de weg aangegeven. Autoverkeer van zuid naar noord blijft wel mogelijk.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Gemeente Rotterdam