Grote spoorvernieuwing Eindhoven – Venlo

In de herfstvakantie gaan we grote delen van het spoor vernieuwen tussen Eindhoven en Venlo. Dat is nodig om het spoor in goede conditie te houden zodat treinen er veilig en comfortabel overheen kunnen blijven rijden. De werkzaamheden starten op zaterdag 22 oktober en duren tot en met zondag 30 oktober. De gevolgen voor het treinverkeer zijn ingrijpend.

Tussen Eindhoven en Venlo worden op diverse locaties sporen, wissels en overwegen vernieuwd. Dat doen we om te zorgen voor een veilig en betrouwbaar spoor. De werkzaamheden zijn in overleg met de reizigers- en goederenvervoerders bewust gepland in de vakantieperiode, mede om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Gevolgen treinverkeer Eindhoven – Venlo
Tussen Eindhoven en Venlo rijden tijdens de werkzaamheden de hele periode geen treinen. Reizigers dienen rekening te houden met vervangend vervoer en een extra lange reistijd.
Tussen Venlo en Kaldenkirchen rijden in de weekenden van 22/23 en 29/30 oktober geen treinen. Keolis zet bussen in en reizigers dienen rekening te houden met extra reistijd.
Tussen Venlo en Tegelen rijden in de weekenden van 22/23 en 29/30 oktober geen treinen. Veolia zet bussen in en reizigers dienen rekening te houden met extra reistijd.

ProRail vernieuwt
In Nederland reizen steeds meer mensen met de trein. En meer en meer goederen worden over het spoor vervoerd. Deze groei zet in de toekomst door. En daar hebben we beter spoor en grotere stations voor nodig. Daarom werkt ProRail aan de grootste vernieuwingsslag sinds het 175-jarig bestaan van de spoorwegen. Beter en meer treinverkeer is goed voor de economie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: ProRail