Nieuwe aandrijfsystemen voor airport shuttles

Utrecht – Strukton Systems heeft opdracht gekregen om voor 2,5 miljoen dollar alle airport shuttles van luchthaven O’Hare in Chicago te voorzien van nieuwe aandrijfsystemen. Door de verouderde aandrijfsystemen te vervangen, kunnen de shuttles nog twintig jaar langer mee. Het eerste voertuig moet medio 2007 omgebouwd zijn.

Het Amerikaanse vervoerbedrijf O’Hare Airport Transit Systems (OATS) verzorgt met vijftien shuttles de verbinding tussen de verschillende terminals en het parkeerterrein op de luchthaven O’Hare in Chicago. Met de shuttles worden jaarlijks meer dan 14 miljoen passagiers vervoerd.

Hergebruik vitale componenten
De aandrijfinstallatie van de shuttles is verouderd en niet meer onderhoudbaar, omdat reservedelen niet meer leverbaar zijn. Doordat Strukton Systems de aandrijfinstallatie vervangt door een nieuwe installatie, kunnen de shuttles nog twintig jaar langer mee. In de nieuwe installatie worden vitale componenten uit de bestaande aandrijfinstallatie, zoals de gelijkstroommotoren, hergebruikt.

Canadese partner
Een lokaal servicebedrijf was een belangrijke voorwaarde voor OATS om met een Europese leverancier in zee te gaan. Strukton Systems voert de opdracht uit in samenwerking met de Canadese partner ‘Converteam’. Dit in Toronto gevestigde bedrijf verzorgt zowel de eindassemblage als installatie van de systemen op de voertuigen. Daarnaast is dit bedrijf aanspreekpunt voor OATS ten behoeve van service en onderhoud.

Maatwerk
Door haar vermogen maatwerk te leveren, onderscheid Strukton Systems zich in deze markt, ook bij het ontwikkelen van onderhoud en systemen in treinen.

Strukton Systems is onderdeel van Strukton Railinfra, een van de grote railinfraspecialisten in Europa, en gespecialiseerd in het ontwikkelen en onderhoud van systemen in treinen.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Strukton Railinfra bv