Informatiebijeenkomsten planstudie Schiphol-Almere

Haarlem – Rijkswaterstaat organiseert twee extra informatiebijeenkomsten voor de planstudie hoofdwegverbinding Schiphol-Almere. Deze bijeenkomsten zijn op verzoek van de omgeving tot stand gekomen en vinden plaats op maandag 24 januari 2005 in Weesp en donderdag 27 januari 2005 in Abcoude. In deze gemeenten is de belangstelling zeer groot. Dit bleek tijdens de bijeenkomst van 13 januari 2005 in Muiden. Toen kwam de vraag waarom gekozen was voor de vier bijeenkomsten in Almere, Muiden, Amstelveen en Amsterdam-Zuidoost en bijvoorbeeld niet in Weesp. Daarnaast zijn inmiddels bij het Inspraakpunt van Verkeer en Waterstaat heel veel reacties uit Abcoude binnengekomen.

Om aan de vraag van de mensen uit en rond Weesp en Abcoude tegemoet te komen zijn de twee extra informatieve bijeenkomsten ingelast. Rijkswaterstaat hecht groot belang aan een goede inspraak én wil graag weten wat er onder het publiek leeft in het kader van de toekomstige plannen rond Schiphol-Almere.

De twee extra inloopbijeenkomsten zijn op maandag 24 januari 2005 in theater City of Wesopa, Herengracht 23, Weesp en op donderdag 27 januari 2005 in de Dorpskerk, Kerkplein 45, Abcoude. Vanaf 19.00 uur staan medewerkers van Rijkswaterstaat klaar om vragen van bezoekers te beantwoorden. Om half acht start het plenaire gedeelte met een presentatie over de studie Schiphol-Almere. Ook na het plenaire gedeelte is er ook nog gelegenheid tot vragen stellen. De bijeenkomsten zijn rond 21.00 uur afgelopen.

Hoorzittingen
Gedurende de inspraaktermijn, die tot en met 30 januari 2005 loopt, zijn vier hoorzittingen, voorafgaande met een inloopbijeenkomst. Twee zijn inmiddels achter de rug. Deze waren in Almere en Muiden. De overige twee vinden plaats op dinsdag 18 januari 2005 in het gemeentehuis te Amstelveen en op donderdag 20 januari 2005 in het Planetarium te Amsterdam-Zuidoost. De officiële hoorzitting start om 20.30 uur voor degene die mondeling zijn reactie wil geven. Op 24 en 27 januari 2005 vinden er geen hoorzittingen plaats.

Schriftelijke reacties kunnen tot en met 30 januari 2005 gestuurd worden naar het Inspraakpunt Verkeer en Waterstaat te Den Haag of via www.inspraakvenw.nl.

Communicatie
De startnotitie is vanaf 3 januari 2005 te downloaden via www.inspraakvenw.nl en www.schiphol-almere.nl. Ook kan de startnotitie opgevraagd worden bij Rijkswaterstaat Noord-Holland, telefoon 023 – 530 14 01. Voor inlichtingen over de inspraakprocedure kan men terecht bij het Inspraakpunt V&W, telefoon 070 – 351 96 00. Op de site www.schiphol-almere.nl is naast de startnotitie ook o.a. over de planstudie informatie te vinden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland