Ledenraad AVBB stemt in met fusie

Gouda – De Ledenraad van het AVBB heeft op 1 november 2004 ingestemd met de fusie van het AVBB met vijf andere verenigingen om zo “Bouwend Nederland” te vormen, de vereniging van bouw- en infrabedrijven die vanaf 1 januari 2005 van start zal gaan.

Voor instemming met de fusie was het nodig dat minstens driekwart van de uitgebrachte stemmen zich achter dit voorstel zou scharen. Dat gebeurde.
Eerder stemden afgelopen weken de ledenvertegenwoordigingen van BouwNed, VIANED, vocBetonbouw, Bolegbo-vok en de WRI in met de fusie.

Eind december 2004 zullen de laatste noodzakelijke formaliteiten worden afgerond.

Voorzitter van de nieuwe organisatie wordt mr.drs. Elco Brinkman; directeur van het bureau van Bouwend Nederland mr. Jan van Tuinen. In de loop van november wordt de samenstelling van de nieuwe bureauorganisatie verder ingevuld.

In een eerste reactie verklaarde Brinkman zeer verheugd te zijn met de uitslag. Hij voegde daar de hoop aan toe dat ook in de toekomst goede vormen van samenwerking gevonden kunnen worden met de verenigingen die hebben besloten niet deel te nemen aan Bouwend Nederland.

Bouwend Nederland is gevestigd in Gouda. In de loop van 2006 wordt een nieuw Bouwhuis in Zoetermeer betrokken.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht AVBB