Inschrijving prestigieuze InfraTech Innovatieprijs

Rotterdam – Tijdens InfraTech 2005, die plaatsvindt van 11 – 14 januari 2005, wordt alweer voor de vijfde maal de prestigieuze InfraTech Innovatieprijs uitgereikt. Afgelopen week ging de inschrijving voor de categorieën InfraTech Innovatieprijs, NSTT No-Dig Award, Natuur- en Landschaps Award, Uitvinders Award, Mobiliteits Award en diverse Onderwijs Awards van start. Tot 5 november 2004 kunnen ingenieursbureaus, bouwbedrijven, kennisinstituten, universiteiten, individuen, beroepsopleidingen en middelbare scholen baanbrekende ideeën voor de aanleg van infrastructuur en infrastructurele oplossingen inzenden aan de organisatie. Een professionele vakjury beoordeelt de ideeën op vernieuwend karakter, gevolgen voor milieu, creatief gebruik van ruimte en middelen, mate van energiebesparing, duurzaamheid en maatschappelijk nut. De winnaars ontvangen naast een onderscheiding een geldprijs.

InfraTech 2005, de grootste en belangrijkste nationale vakbeurs voor de grond-, water- en wegenbouw, staat komend jaar in het teken van nieuw perspectief voor de bouw. De beurs bevat een compleet en overzichtelijk aanbod van producten en diensten op uiteenlopend infrastructureel -en technisch gebied. Diverse bedrijven zullen uitgebreid stilstaan bij de nieuwste producten en diensten. Ook wat betreft uitvoering wordt net als bij eerdere beursedities aandacht besteed aan nieuwe werkwijzen. Zo staat op de beursvloer opnieuw het bestratingsfestival gepland met onder meer vakwedstrijden in bestrating en het gebruik van bestaande en nieuwe producten. Op InfraTech 2005 geven vrijwel alle grote bouworganisaties acte de présence. Onder de inmiddels 250 ingeschreven exposanten bevinden zich Boskalis, Bam, Baas, Dyka, Holcim en Volker Wessels.

Eerste InfraTech Congres
Op donderdag 13 januari staat het eerste InfraTech Congres gepland in Ahoy’ Rotterdam. Dit congres besteedt onder het thema ‘Nieuw perspectief voor de bouw’ aandacht aan de nieuwe samenwerkingsvormen tussen publieke en private partijen. Kernwoorden zijn onder meer: financiering infrastructurele projecten, publiek private samenwerking, Build, Own, Transfer, langdurige performancecontracten, alliantiemodellen, innovatieve technologie en managementmethodieken, uitbesteding van engineering. Het InfraTech Congres valt uiteen in twee delen. Eén blok bespreekt de politieke behoefte aan meer inbreng van private partijen in de Nederlandse infrastructuur en de behoefte van bedrijven aan overheidsinvesteringen in industriële infrastructuur. Het tweede blok bespreekt de praktijk van publiek-private samenwerkingen.

Data en openingstijden
InfraTech 2005, de vakbeurs voor de grond-, water -en wegenbouw vindt plaats van 11 tot en met 14 januari 2005 in Ahoy’ Rotterdam. De beurs is op dinsdag 11 en woensdag 12 januari geopend van 11.00 tot 19.00 uur. Op donderdag 13 januari is de beurs open van 11.00 tot 22.00 uur, vrijdag 14 januari is InfraTech geopend van 11.00 tot 16.00 uur. Voor meer informatie over de beurs kan contact worden opgenomen met het projectteam van InfraTech 2005,
telefoon: 010 293 32 50, fax: 010 293 32 18, e-mail:
info@infratech2005.nl,
www.infratech2005.nl.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ahoy' ECEM