CAO ONDERHANDELINGEN

ProRail wil personeel compenseren voor duurder levensonderhoud

Een werkvoertuig van Prorail op de werkplaats in Watergraafsmeer Steven Lek/Wikimedia Commons

Spoorwegbeheerder ProRail wil tot ‘goede loonafspraken’ komen. Dat zegt ProRail-woordvoerder Aldert Baas tegen het spoorvakblad Spoorpro. ProRail en de vakbonden begonnen maandag aan onderhandelingen over een nieuwe CAO. De huidige CAO loopt eind dit jaar af.

ProRail verraste de bonden door maandag direct met een loonbod te komen. Een heel mager loonbod, zo vinden de bonden. ‘Wij hebben kennisgenomen van het artikel op Spoorpro en de weergave van de eerste reacties van de bonden,’ zegt ProRail-woordvoerder Aldert Baas. Hij zegt dat ProRail tot goede loonafspraken wil komen. ‘Daarbij houden we er rekening mee dat door veel ProRailers de stijging van de kosten van levensonderhoud als fors wordt ervaren, met name door collega’s in lagere salarisschalen.’

Belastinggeld

‘Ook kijken we naar de cao-afspraken die andere partijen maken, waarbij wij dat afwegen tegen onze situatie en de loonafspraken die in het verleden zijn gemaakt. Tegelijkertijd moeten wij als publieke organisatie ons bod financieel kunnen verantwoorden. ProRail wordt per slot van rekening grotendeels gefinancierd met belastinggeld,’ aldus Baas tegen ons zustervakblad Spoorpro.

Vervolgtraject

Op 21 en 22 november gaan partijen weer om de tafel na een eerste onderhandelingsdag van maandag, die wat tegenviel voor de bonden. Niet voor ProRail, zo blijkt uit de officiële reactie: ‘Wij kijken terug op een goede eerste onderhandelingsdag en willen daar graag mee verder – we zijn echt nog niet klaar, dat vinden wij ook. Wij verwachten wat dit betreft nog veel van het vervolgtraject, waar we alle vertrouwen in hebben.’

Lees ook:

Werken met spoorstaven van 65 graden. Leuk?

Zuidas wordt de komende weken ingrijpend verbouwd

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

ProRail wil personeel compenseren voor duurder levensonderhoud | Infrasite
CAO ONDERHANDELINGEN

ProRail wil personeel compenseren voor duurder levensonderhoud

Een werkvoertuig van Prorail op de werkplaats in Watergraafsmeer Steven Lek/Wikimedia Commons

Spoorwegbeheerder ProRail wil tot ‘goede loonafspraken’ komen. Dat zegt ProRail-woordvoerder Aldert Baas tegen het spoorvakblad Spoorpro. ProRail en de vakbonden begonnen maandag aan onderhandelingen over een nieuwe CAO. De huidige CAO loopt eind dit jaar af.

ProRail verraste de bonden door maandag direct met een loonbod te komen. Een heel mager loonbod, zo vinden de bonden. ‘Wij hebben kennisgenomen van het artikel op Spoorpro en de weergave van de eerste reacties van de bonden,’ zegt ProRail-woordvoerder Aldert Baas. Hij zegt dat ProRail tot goede loonafspraken wil komen. ‘Daarbij houden we er rekening mee dat door veel ProRailers de stijging van de kosten van levensonderhoud als fors wordt ervaren, met name door collega’s in lagere salarisschalen.’

Belastinggeld

‘Ook kijken we naar de cao-afspraken die andere partijen maken, waarbij wij dat afwegen tegen onze situatie en de loonafspraken die in het verleden zijn gemaakt. Tegelijkertijd moeten wij als publieke organisatie ons bod financieel kunnen verantwoorden. ProRail wordt per slot van rekening grotendeels gefinancierd met belastinggeld,’ aldus Baas tegen ons zustervakblad Spoorpro.

Vervolgtraject

Op 21 en 22 november gaan partijen weer om de tafel na een eerste onderhandelingsdag van maandag, die wat tegenviel voor de bonden. Niet voor ProRail, zo blijkt uit de officiële reactie: ‘Wij kijken terug op een goede eerste onderhandelingsdag en willen daar graag mee verder – we zijn echt nog niet klaar, dat vinden wij ook. Wij verwachten wat dit betreft nog veel van het vervolgtraject, waar we alle vertrouwen in hebben.’

Lees ook:

Werken met spoorstaven van 65 graden. Leuk?

Zuidas wordt de komende weken ingrijpend verbouwd

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie