Gemeente Groningen ontwikkelt asfaltmengsel

Asfalt Wikipedia/Estr4ng3d

De gemeente Groningen heeft duurzaam asfaltmengsel ontwikkeld, zo meldt het vandaag in een bericht aan de media. Het gaat om asfalt met bijzondere eigenschappen. GemGroReflection wordt met een lagere temperatuur geproduceerd en is lichter van kleur dan normaal asfalt. Ook zou het langer meegaan.

De lichtere kleur van het asfalt zorgt voor een daling van de temperatuur. In de avonduren kan de verlichting beter weerkaatsen en zijn schaduwen beter zichtbaar (sociale veiligheid). Ook is de verwachting dat het asfalt minder onderhoud nodig heeft en langer meegaat, waarnaar het gerecycled kan worden. De gemeente Groningen is eigenaar van ‘het recept’ en stelt het zonder winstoogmerk beschikbaar aan andere gemeenten.

Het recept voor het nieuwe asfalt wordt donderdag 17 november gepresenteerd. Om 13.00 uur legt wethouder Wijnja van Groningen dan het eerste stuk aan in Wimpel in Lewenborg.

Lees ook:

Recycletechnieken uitgetest op fietspaden in Zwolle

Nieuw asfaltmengsel gaat 2x langer mee

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie

Gemeente Groningen ontwikkelt asfaltmengsel | Infrasite

Gemeente Groningen ontwikkelt asfaltmengsel

Asfalt Wikipedia/Estr4ng3d

De gemeente Groningen heeft duurzaam asfaltmengsel ontwikkeld, zo meldt het vandaag in een bericht aan de media. Het gaat om asfalt met bijzondere eigenschappen. GemGroReflection wordt met een lagere temperatuur geproduceerd en is lichter van kleur dan normaal asfalt. Ook zou het langer meegaan.

De lichtere kleur van het asfalt zorgt voor een daling van de temperatuur. In de avonduren kan de verlichting beter weerkaatsen en zijn schaduwen beter zichtbaar (sociale veiligheid). Ook is de verwachting dat het asfalt minder onderhoud nodig heeft en langer meegaat, waarnaar het gerecycled kan worden. De gemeente Groningen is eigenaar van ‘het recept’ en stelt het zonder winstoogmerk beschikbaar aan andere gemeenten.

Het recept voor het nieuwe asfalt wordt donderdag 17 november gepresenteerd. Om 13.00 uur legt wethouder Wijnja van Groningen dan het eerste stuk aan in Wimpel in Lewenborg.

Lees ook:

Recycletechnieken uitgetest op fietspaden in Zwolle

Nieuw asfaltmengsel gaat 2x langer mee

Onderwerpen: , ,

Auteur: Redactie