BETERE DOORSTROMING

Werkzaamheden aan N264 Uden-Volkel gestart

Starthandeling N264 BAM

BAM is maandag 10 oktober gestart met werkzaamheden aan de N264 Uden-Volkel. In opdracht van deprovincie Noord-Brabant en samen met gemeente Uden wordt gewerkt aan het verbeteren van de doorstroming en de leefbaarheid nabij de N264.

Gestart is met de renovatie van de tunnel Nieuwstraat. De tunnel heeft te kampen met lekkages. Hierdoor kan er water in de tunnel blijven staan. Zeker in de winterperiode kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen als hetwater opvriest. Om die reden komt de renovatie als eerste aan de beurt voor de winterperiode. De tunnel wordt daarna omgevormd tot fietsstraat. De deklaag van de straat krijgt een nieuwe asfaltlaag. Autoverkeer blijft welkom in de straat, maar is er wel te gast. Het werk duurt zeven weken.

In januari worden er bomen gekapt voor het starten met de werkzaamheden van de N264. Drie rotondes worden vervangen door kruispunten met intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s). Op basis van verzamelde voertuigdata kan de doorstroming efficiënter afgesteld worden. Daarnaast wordt het asfaltvervangen door geluidsreducerend asfalt.

Lees ook:

Nieuwe provinciale weg maakt veel meer lawaai dan berekend was

KWS renoveert weg met de Koud Asfalt Recyclingtrein

Auteur: Redactie

Werkzaamheden aan N264 Uden-Volkel gestart | Infrasite
BETERE DOORSTROMING

Werkzaamheden aan N264 Uden-Volkel gestart

Starthandeling N264 BAM

BAM is maandag 10 oktober gestart met werkzaamheden aan de N264 Uden-Volkel. In opdracht van deprovincie Noord-Brabant en samen met gemeente Uden wordt gewerkt aan het verbeteren van de doorstroming en de leefbaarheid nabij de N264.

Gestart is met de renovatie van de tunnel Nieuwstraat. De tunnel heeft te kampen met lekkages. Hierdoor kan er water in de tunnel blijven staan. Zeker in de winterperiode kan dit voor gevaarlijke situaties zorgen als hetwater opvriest. Om die reden komt de renovatie als eerste aan de beurt voor de winterperiode. De tunnel wordt daarna omgevormd tot fietsstraat. De deklaag van de straat krijgt een nieuwe asfaltlaag. Autoverkeer blijft welkom in de straat, maar is er wel te gast. Het werk duurt zeven weken.

In januari worden er bomen gekapt voor het starten met de werkzaamheden van de N264. Drie rotondes worden vervangen door kruispunten met intelligente verkeersregelinstallaties (iVRI’s). Op basis van verzamelde voertuigdata kan de doorstroming efficiënter afgesteld worden. Daarnaast wordt het asfaltvervangen door geluidsreducerend asfalt.

Lees ook:

Nieuwe provinciale weg maakt veel meer lawaai dan berekend was

KWS renoveert weg met de Koud Asfalt Recyclingtrein

Auteur: Redactie