VERDUURZAMEN

Koning Willem-Alexander start aanleg waterstofnetwerk

Het waterstofnetwerk wordt 1200 km lang Beeld Gasunie

Koning Willem-Alexander verricht op vrijdagmiddag 27 oktober op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam de starthandeling voor de aanleg van het eerste deel van het landelijke waterstofnetwerk. Dit landelijke waterstofnetwerk verbindt vanaf 2030 de grote industriële regio’s in Nederland met elkaar, alsmede met Duitsland en België. De verbinding wordt gerealiseerd door Gasunie-dochter HyNetwork Services.

Waterstof speelt een cruciale rol bij de verduurzaming van de industrie en transportsector. Eén van de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van de waterstofmarkt is de infrastructuur voor transport en opslag. Door als eerste Europese land de infrastructuur voor waterstof op orde te hebben, kan Nederland een belangrijk knooppunt voor duurzame energie worden.

1200 km

Het eerste deel van het waterstofnetwerk, een traject van meer dan 30 kilometer, loopt in Rotterdam van de Tweede Maasvlakte naar Pernis, en is naar verwachting in 2025 operationeel. Het landelijke netwerk krijgt uiteindelijk een lengte van 1.200 kilometer en bestaat grotendeels uit bestaande aardgasleidingen. Deze zullen worden hergebruikt. Het netwerk zal verbindingen hebben met grootschalige waterstof productiefaciliteiten, importterminals in de zeehavens en bedrijven in binnen- en buitenland die waterstof gaan gebruiken om te verduurzamen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Bart Oosterveld

Koning Willem-Alexander start aanleg waterstofnetwerk | Infrasite
VERDUURZAMEN

Koning Willem-Alexander start aanleg waterstofnetwerk

Het waterstofnetwerk wordt 1200 km lang Beeld Gasunie

Koning Willem-Alexander verricht op vrijdagmiddag 27 oktober op de Tweede Maasvlakte in Rotterdam de starthandeling voor de aanleg van het eerste deel van het landelijke waterstofnetwerk. Dit landelijke waterstofnetwerk verbindt vanaf 2030 de grote industriële regio’s in Nederland met elkaar, alsmede met Duitsland en België. De verbinding wordt gerealiseerd door Gasunie-dochter HyNetwork Services.

Waterstof speelt een cruciale rol bij de verduurzaming van de industrie en transportsector. Eén van de randvoorwaarden voor de ontwikkeling van de waterstofmarkt is de infrastructuur voor transport en opslag. Door als eerste Europese land de infrastructuur voor waterstof op orde te hebben, kan Nederland een belangrijk knooppunt voor duurzame energie worden.

1200 km

Het eerste deel van het waterstofnetwerk, een traject van meer dan 30 kilometer, loopt in Rotterdam van de Tweede Maasvlakte naar Pernis, en is naar verwachting in 2025 operationeel. Het landelijke netwerk krijgt uiteindelijk een lengte van 1.200 kilometer en bestaat grotendeels uit bestaande aardgasleidingen. Deze zullen worden hergebruikt. Het netwerk zal verbindingen hebben met grootschalige waterstof productiefaciliteiten, importterminals in de zeehavens en bedrijven in binnen- en buitenland die waterstof gaan gebruiken om te verduurzamen.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Bart Oosterveld