NATUUR

VolkerWessels legt Tiny Forests aan

Kinderen en leerkrachten planten in Stein een Tiny Forest aan foto Volker Wessels

VolkerWessels gaat op verschillende plaatsen in het land Tiny Forests aanleggen: stukjes dichtbegroeid, inheems bos ter grootte van een tennisbaan. Daarvoor is een sponsorovereenkomst gesloten met de stichting IVN Natuureducatie.

Het eerste bos is aangeplant bij kindcentrum Bonjour! in het Limburgse Stein. De komende maanden zullen nog zeker zeven locaties volgen. Een Tiny Forest is een prettige plek voor vlinders, vogels, bijen en kleine zoogdieren, maar ook voor mensen. Het concept van Tiny Forest wordt sinds 2015 door IVN Natuureducatie in Nederland gebruikt.

Minibossen

Daan Bleichrodt van IVN Natuureducatie: ‘Door verstedelijking, digitalisering en ons drukke bestaan is de kloof tussen mens en natuur groter dan ooit. Een Tiny Forest in de buurt verkleint die kloof en brengt ook buurtbewoners dichter bij elkaar. Daarnaast stimuleert een Tiny Forest de biodiversiteit, zorgt het groen voor extra waterbergingscapaciteit, verbetert de luchtkwaliteit en wordt hittestress tegengegaan. Inmiddels hebben we samen met gemeenten, scholen en buurtbewoners al 167 van deze minibossen in Nederland gerealiseerd. We zijn heel trots dat VolkerWessels ons gaat helpen om de komende tijd nog meer natuur toe te voegen aan woonwijken in Nederland.’

Zitelementen

Kinderen van kindcentrum Bonjour!, IKC de triviant en de taalschool van KC Sittard in Stein hebben symbolisch de eerste bomen van het nieuwe Tiny Forest op hun schoolplein aangeplant. Het voorbereidende werk zoals bodemonderzoek, grondverplaatsing en de plaatsing van zitelementen was eerder al uitgevoerd door VolkerWessels-onderneming Gebr. van Kessel. Samen met Farwick Groenspecialisten zullen zij binnenkort ook voorbereidingen treffen voor de volgende zeven Tiny Forests.

Lees ook:

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie