KLIMAAT

Arnhem zet fors in op het groener maken van de stad

Regenton Waldemar Brandt/Unsplash

De gemeenteraad moet er nog mee instemmen, maar als dat gebeurt zet Arnhem een miljoen in voor initiatieven van Arnhemmers om hun stad groener te maken. Volgens het kennisplatform Crow gaat het om het verbouwen van duurzaam voedsel en het klaarmaken van eigen huis en tuin voor de klimaatverandering.

Wethouder Cathelijne Bouwkamp van Groen en Klimaatadaptatie zegt dat Arnhem voorop wil lopen op dit gebied. Ze wijst op het belang om het klimaatbestendig maken van de leefomgeving. Daarmee wordt de stad voorbereid op extremer weer, zegt ze. Twee jaar geleden was er ook al subsidie voor vergroening. Toen konden 550 inwoners samen een bedrag van 640.000 euro verdelen. Dat betaalde zich uit, want de Arnhemmers legden zelf geld bij en investeerden toen voor een bedrag van 1,2 miljoen in bomen, planten en watermaatregelen. Er werden onder ander 154 regentonnen geplaatst.

Lees ook:

Utrecht: 15.000 gratis bomen voor meer biodiversiteit

Groen bedrijfsterrein? ‘Parkachtige omgeving nieuwe normaal’

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Arnhem zet fors in op het groener maken van de stad | Infrasite
KLIMAAT

Arnhem zet fors in op het groener maken van de stad

Regenton Waldemar Brandt/Unsplash

De gemeenteraad moet er nog mee instemmen, maar als dat gebeurt zet Arnhem een miljoen in voor initiatieven van Arnhemmers om hun stad groener te maken. Volgens het kennisplatform Crow gaat het om het verbouwen van duurzaam voedsel en het klaarmaken van eigen huis en tuin voor de klimaatverandering.

Wethouder Cathelijne Bouwkamp van Groen en Klimaatadaptatie zegt dat Arnhem voorop wil lopen op dit gebied. Ze wijst op het belang om het klimaatbestendig maken van de leefomgeving. Daarmee wordt de stad voorbereid op extremer weer, zegt ze. Twee jaar geleden was er ook al subsidie voor vergroening. Toen konden 550 inwoners samen een bedrag van 640.000 euro verdelen. Dat betaalde zich uit, want de Arnhemmers legden zelf geld bij en investeerden toen voor een bedrag van 1,2 miljoen in bomen, planten en watermaatregelen. Er werden onder ander 154 regentonnen geplaatst.

Lees ook:

Utrecht: 15.000 gratis bomen voor meer biodiversiteit

Groen bedrijfsterrein? ‘Parkachtige omgeving nieuwe normaal’

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie