STATISTIEKEN

Oktober: investeringen in infrastructuur lopen achter bij totaal

Construction foto Shivendu Shukla/Unsplash

Het volume van de investeringen in materiële vaste activa  was in oktober 4,5 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat meer is geïnvesteerd in gebouwen en personenauto’s. In infrastructuur is minder geïnvesteerd.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Oktober 2022 had hetzelfde aantal werkdagen als oktober 2021. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in december minder ongunstig dan in oktober.

Investeringsradar

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in december minder ongunstig dan in oktober volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat de jaar-op-jaargroei van de export goederen groter was en de jaar-op-jaardaling van de beurskoersen kleiner. Ook was het consumentenvertrouwen minder negatief.

Lees ook:

Minder geld naar infrastructuur

N343. Foto: Claudia Abbink

Minder vergunningen voor woningbouw, omzetgroei GWW stagneert

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie

Oktober: investeringen in infrastructuur lopen achter bij totaal | Infrasite
STATISTIEKEN

Oktober: investeringen in infrastructuur lopen achter bij totaal

Construction foto Shivendu Shukla/Unsplash

Het volume van de investeringen in materiële vaste activa  was in oktober 4,5 procent groter dan een jaar eerder, meldt het CBS. Dat komt vooral doordat meer is geïnvesteerd in gebouwen en personenauto’s. In infrastructuur is minder geïnvesteerd.

De cijfers zijn niet gecorrigeerd voor werkdagen. Oktober 2022 had hetzelfde aantal werkdagen als oktober 2021. Volgens de CBS Investeringsradar zijn de omstandigheden voor de investeringen in december minder ongunstig dan in oktober.

Investeringsradar

Het CBS publiceert elke maand over de omstandigheden voor de investeringen in de investeringsradar. De investeringen hangen onder meer samen met de situatie op de afzetmarkten en met de situatie op de financiële markten. De indicatoren van de radar hangen vrij goed samen met de investeringen in vaste activa, maar een verbetering van de omstandigheden betekent niet per se een grotere groei of een kleinere krimp van de investeringen.

De omstandigheden voor investeringen zijn in december minder ongunstig dan in oktober volgens de CBS Investeringsradar. Dit komt vooral doordat de jaar-op-jaargroei van de export goederen groter was en de jaar-op-jaardaling van de beurskoersen kleiner. Ook was het consumentenvertrouwen minder negatief.

Lees ook:

Minder geld naar infrastructuur

N343. Foto: Claudia Abbink

Minder vergunningen voor woningbouw, omzetgroei GWW stagneert

Onderwerpen: ,

Auteur: Redactie