Samenwerking Proov en Liandon/Alliander

Proov en Liandon – onderdeel van Alliander – gaan samenwerken bij de ontwikkeling van draadloze laadinfrastructuur voor elektrisch vervoer. Donderdag 16 mei tekenden Roland van der Pouw namens Liandon en René Zorge en Arnaud van der Sluis namens Proov voor de samenwerking.

Proov biedt een draadloos oplaadconcept genaamd “Unplugged Emobility®” voor elektrische stadsbussen, touringcars, trucks en kleinere voertuigen. Liandon ziet het stimuleren van de ontwikkelingen van elektrisch rijden als één van de speerpunten van meewerken aan de energietransitie en zet hier maximaal op in.

Mijlpaal

Met ondertekening van de samenwerkingsovereenkomst is een belangrijke mijlpaal bereikt om de technologische ontwikkeling van producten en diensten voor het opladen van elektrisch vervoer te realiseren. Liandon kan het effect van elektrische voertuigen op haar elektriciteitsnetten testen.

De energievoorziening in Nederland gaat in de komende decennia veranderen. Daardoor zullen de energiestromen op het net ingrijpend veranderen. Roland van der Pouw: “Wij zijn erg enthousiast over onze samenwerking. Door inzicht te krijgen in de ontwikkelingen rondom elektrisch rijden kan Liandon bepalen waar en hoe haar netten slimmer of zwaarder moeten worden.”

Innovatief hoogstaand

Alliander wil een prominente rol innemen in een landelijk netwerk voor elektrisch vervoer en besteed veel tijd aan de innovaties op dit gebied, ook internationaal. Proov en Liandon hebben zich ten doel gesteld gezamenlijk de rol van elektrisch vervoer in Nederland te laten groeien. In samenwerking zal een concept ontwikkelt en gebouwd worden dat gebruikt kan worden voor opvolgende projecten.

Unieke samenwerking

Voor het eerst is er een samenwerking tussen twee Nederlandse partijen op het gebied van elektronisch vervoer. Proov en Liandon hebben vandaag getekend voor een samenwerking van 10 jaar. Proov doet er samen met partners alles aan om draadloos opgeladen elektrisch vervoer in Nederland en daarbuiten tot een succes te maken. Een belangrijk element in het succes van de elektrische openbaar vervoer is een goed toegankelijk, betrouwbaar en veilig laadnetwerk. Liandon is voor Proov een belangrijke partner aangezien het veel kennis en expertise meebrengt op het gebied van het elektriciteitsnet.

Ambities

De samenwerking is er op gericht dat Proov in staat wordt gesteld om in Nederland economisch aantrekkelijke “Unplugged Emobility®” oplossingen voor professioneel vervoer zorgeloos te laten rijden. Liandon zal een actieve bijdrage leveren met haar kennis en ervaringen op het gebied van netwerk- en infra engineering en het realiseren van aansluitingen daarop.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Proov BV