autovrij

‘Bij het plannen van steden wordt binnen gemeenten te weinig gepraat’

Foto ter illustratie. Een autovrije zone in Utrecht. ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media (2023)

We zijn de link tussen stadsplanning en transport compleet verloren. Dat stelt Mark Nieuwenhuijsen, professor van het Institute for Global Health in Barcelona, in een ingezonden artikel aan Infrasite. Volgens hem bewegen de stedenbouwkundigen en vervoersplanners van gemeenten langs elkaar heen op het moment dat nieuwe steden of wijken worden uitgedacht, met meer verkeersdichtheid, luchtvervuiling en hogere sterftecijfers tot gevolg. “Ze opereren als twee gescheiden gemeenschappen en zijn onvoldoende met elkaar in contact.”

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Redactie

‘Bij het plannen van steden wordt binnen gemeenten te weinig gepraat’ | Infrasite
autovrij

‘Bij het plannen van steden wordt binnen gemeenten te weinig gepraat’

Foto ter illustratie. Een autovrije zone in Utrecht. ANP / Hollandse Hoogte / Venema Media (2023)

We zijn de link tussen stadsplanning en transport compleet verloren. Dat stelt Mark Nieuwenhuijsen, professor van het Institute for Global Health in Barcelona, in een ingezonden artikel aan Infrasite. Volgens hem bewegen de stedenbouwkundigen en vervoersplanners van gemeenten langs elkaar heen op het moment dat nieuwe steden of wijken worden uitgedacht, met meer verkeersdichtheid, luchtvervuiling en hogere sterftecijfers tot gevolg. “Ze opereren als twee gescheiden gemeenschappen en zijn onvoldoende met elkaar in contact.”

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Redactie