a16 rotterdam werk wegenbouw (1)

Nog één week en dan begint de discussie over de wegenbouw

Foto ter illustratie. Werkzaamheden aan de A16 in Rotterdam (foto: 30 april 2024). ANP / Robin van Lonkhuijsen

Infrasite organiseert op 22 mei de Dag van de Infra in het Sparta Stadion in Rotterdam. Sprekers uit de bouw en infra geven lezingen over uitdagingen en oplossingen in de wegenbouw. Hoe speel je als aannemer of opdrachtgever in op de grote vervangings- en renovatieopgave? Hoe zorg je voor voldoende emissieloos materieel en energie op de bouwplaats? En waar liggen de kansen in het soms stroeve aanbestedingslandschap?  

Het doel van het congres is kennisdelen, van elkaar leren en gezamenlijk stappen zetten. Sprekers van wegenbouwbedrijven en wegbeheerders gaan in op problemen en oplossingen rondom de vervangings- en renovatieopgave, emissieloos bouwen, aanbesteden, nachtwerk en het personeelstekort. De registratie is nu geopend. Aarzel niet en meld u snel aan om het congres te bezoeken.

Greep uit het programma

Op het programma staat onder andere een panelgesprek over emissieloos bouwen met Anne Koudstaal (innovatiemanager Dura Vermeer en WattHub) en Ronald Gideonse (sales engineer bij Drive Line Systems). Wat heeft de toekomst op het gebied van bouwmaterieel: volelektrisch, waterstof, een beetje van beide of heel iets anders? Waarom lukt het soms wel om voldoende machines en energie op de bouwplaats te krijgen — en soms ook niet? Is het eigenlijk wel haalbaar om diesel en benzine tussen nu en 2035 helemaal uit te faseren?

Andere sprekers gaan in gesprek over het aanbestedingslandschap in de bouw en infra. Marco van der Kuilen, Directeur Infra Centrale Projecten bij Heijmans, schuift aan met onder andere Pieter Kuypers (hoogleraar aanbestedingsrecht) en Joost Haest (advocaat in de GWW). Gaat het niet te vaak fout tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers? En wat kunnen bouwbedrijven en beheerders anders doen om meer opdrachten te krijgen of gunnen?

Ook aanwezig is de directeur van KWS Infra in Rotterdam, Pieter Ahsman. Hij legt uit wat de vervangings- en renovatieopgave betekent voor een van de grootste wegenbouwbedrijven in Nederland. Er zijn kansen voor aannemers, zo kunnen we alvast verklappen, maar ook uitdagingen. Bekijk het volledige programma op www.dagvandeinfra.nl.

Tweede editie

De Dag van de Infra 2024 is het vervolg op een eerste editie in 2023. Toen bezochten meer dan 150 professionals van bouwbedrijven, opdrachtgevers en ingenieursbureaus het congres.

Lees ook:

Auteur: Redactie

Nog één week en dan begint de discussie over de wegenbouw | Infrasite
a16 rotterdam werk wegenbouw (1)

Nog één week en dan begint de discussie over de wegenbouw

Foto ter illustratie. Werkzaamheden aan de A16 in Rotterdam (foto: 30 april 2024). ANP / Robin van Lonkhuijsen

Infrasite organiseert op 22 mei de Dag van de Infra in het Sparta Stadion in Rotterdam. Sprekers uit de bouw en infra geven lezingen over uitdagingen en oplossingen in de wegenbouw. Hoe speel je als aannemer of opdrachtgever in op de grote vervangings- en renovatieopgave? Hoe zorg je voor voldoende emissieloos materieel en energie op de bouwplaats? En waar liggen de kansen in het soms stroeve aanbestedingslandschap?  

Het doel van het congres is kennisdelen, van elkaar leren en gezamenlijk stappen zetten. Sprekers van wegenbouwbedrijven en wegbeheerders gaan in op problemen en oplossingen rondom de vervangings- en renovatieopgave, emissieloos bouwen, aanbesteden, nachtwerk en het personeelstekort. De registratie is nu geopend. Aarzel niet en meld u snel aan om het congres te bezoeken.

Greep uit het programma

Op het programma staat onder andere een panelgesprek over emissieloos bouwen met Anne Koudstaal (innovatiemanager Dura Vermeer en WattHub) en Ronald Gideonse (sales engineer bij Drive Line Systems). Wat heeft de toekomst op het gebied van bouwmaterieel: volelektrisch, waterstof, een beetje van beide of heel iets anders? Waarom lukt het soms wel om voldoende machines en energie op de bouwplaats te krijgen — en soms ook niet? Is het eigenlijk wel haalbaar om diesel en benzine tussen nu en 2035 helemaal uit te faseren?

Andere sprekers gaan in gesprek over het aanbestedingslandschap in de bouw en infra. Marco van der Kuilen, Directeur Infra Centrale Projecten bij Heijmans, schuift aan met onder andere Pieter Kuypers (hoogleraar aanbestedingsrecht) en Joost Haest (advocaat in de GWW). Gaat het niet te vaak fout tussen opdrachtgevers en opdrachtnemers? En wat kunnen bouwbedrijven en beheerders anders doen om meer opdrachten te krijgen of gunnen?

Ook aanwezig is de directeur van KWS Infra in Rotterdam, Pieter Ahsman. Hij legt uit wat de vervangings- en renovatieopgave betekent voor een van de grootste wegenbouwbedrijven in Nederland. Er zijn kansen voor aannemers, zo kunnen we alvast verklappen, maar ook uitdagingen. Bekijk het volledige programma op www.dagvandeinfra.nl.

Tweede editie

De Dag van de Infra 2024 is het vervolg op een eerste editie in 2023. Toen bezochten meer dan 150 professionals van bouwbedrijven, opdrachtgevers en ingenieursbureaus het congres.

Lees ook:

Auteur: Redactie