parkeervakken groen gemeente vught waterdoorlatendheid

Hoe ‘groene’ beton- en bakstenen strijd voeren tegen regenwater

Een parkeerterrein met 'groene' grasklinkers aan de Dorpsstraat in Vught. Aangeleverd

Gras krijgt sinds de afgelopen jaren meer en meer ruimte in het Nederlandse straatbeeld. Niet alleen voor de uitstraling, maar vooral omdat de stijgende hoeveelheid neerslag ruimte nodig heeft om in te stromen. Meerdere gemeenten vinden die ruimte onder de voeten. In Vught wordt geëxperimenteerd met ‘groene’ beton- en bakstenen om meer hemelwater door te laten naar de grond en overstroomde straten en kelders in de toekomst te voorkomen. Infrasite spreekt projectleider Simon van Schijndel over de experimenten en redenen voor de ommeslag. 

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.