onderhoud rijkswegen zeeland

Mourik wint onderhoud rijkswegen Zeeland, klus van 38 miljoen euro

Foto ter illustratie. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor het meerjarige onderhoud van vier Zeeuwse rijkswegen aan Mourik Infra. De aannemer gaat onder andere aan de slag met asfaltreparaties, het maaien van bermen, onderhoud van viaducten en reinigen van afvoeren. De opdracht heeft een waarde van ongeveer 38 miljoen euro. 

Het contract gaat op 1 maart 2024 in en heeft een looptijd van minimaal vijf jaar, met kans op een verlenging van twee jaar. Naast onderhoudswerkzaamheden valt het herstel na ongevallen en calamiteiten onder het contract.

De aanbestedingsprocedure ging vorig jaar in april van start. In totaal ontving Rijkswaterstaat zes inschrijvingen. Mourik Infra is naar boven gekomen als de winnaar, maakt de opdrachtgever vrijdag bekend. “Een van de doorslaggevende criteria in de gunning was de planbaarheid van werkzaamheden, met als doel hinder te beperken waar mogelijk.”

Basisonderhoudscontract

Het contract is een zogeheten basisonderhoudscontract. De relatief nieuwe contractvorm zagen we eerder bij de gunning van het onderhoud van Brabantse rijkswegen in mei 2023. Kenmerkend is dat de aannemer bewust gegevens verzamelt en analyseert om het onderhoud elk jaar weer samen met Rijkswaterstaat te “optimaliseren”, zegt de opdrachtgever.

Projectmanager Marcel Ideler van Rijkswaterstaat: “Zo kunnen we samen aan de knoppen zitten van het onderhoud aan de Zeeuwse rijkswegen. Met deze contractvorm is er flexibiliteit om inzichten en suggesties van onze opdrachtnemer door te voeren.”

Projectleider François Lebeau van Mourik Infra: “De data die we verzamelen gaan we gebruiken om gericht adviezen te geven voor optimalisatie. Op die manier denken we ook tactisch mee over het vaste onderhoud.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Mourik wint onderhoud rijkswegen Zeeland, klus van 38 miljoen euro | Infrasite
onderhoud rijkswegen zeeland

Mourik wint onderhoud rijkswegen Zeeland, klus van 38 miljoen euro

Foto ter illustratie. Rijkswaterstaat

Rijkswaterstaat gunt de opdracht voor het meerjarige onderhoud van vier Zeeuwse rijkswegen aan Mourik Infra. De aannemer gaat onder andere aan de slag met asfaltreparaties, het maaien van bermen, onderhoud van viaducten en reinigen van afvoeren. De opdracht heeft een waarde van ongeveer 38 miljoen euro. 

Het contract gaat op 1 maart 2024 in en heeft een looptijd van minimaal vijf jaar, met kans op een verlenging van twee jaar. Naast onderhoudswerkzaamheden valt het herstel na ongevallen en calamiteiten onder het contract.

De aanbestedingsprocedure ging vorig jaar in april van start. In totaal ontving Rijkswaterstaat zes inschrijvingen. Mourik Infra is naar boven gekomen als de winnaar, maakt de opdrachtgever vrijdag bekend. “Een van de doorslaggevende criteria in de gunning was de planbaarheid van werkzaamheden, met als doel hinder te beperken waar mogelijk.”

Basisonderhoudscontract

Het contract is een zogeheten basisonderhoudscontract. De relatief nieuwe contractvorm zagen we eerder bij de gunning van het onderhoud van Brabantse rijkswegen in mei 2023. Kenmerkend is dat de aannemer bewust gegevens verzamelt en analyseert om het onderhoud elk jaar weer samen met Rijkswaterstaat te “optimaliseren”, zegt de opdrachtgever.

Projectmanager Marcel Ideler van Rijkswaterstaat: “Zo kunnen we samen aan de knoppen zitten van het onderhoud aan de Zeeuwse rijkswegen. Met deze contractvorm is er flexibiliteit om inzichten en suggesties van onze opdrachtnemer door te voeren.”

Projectleider François Lebeau van Mourik Infra: “De data die we verzamelen gaan we gebruiken om gericht adviezen te geven voor optimalisatie. Op die manier denken we ook tactisch mee over het vaste onderhoud.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.