a28 amersfoort gat asfalt

Herstel wegdek A28 Amersfoort duurt zeker nog dagen

Kegels langs het slechte wegdek op de A28 bij Amersfoort op woensdag 29 januari. Rijkswaterstaat (via X)

Rijkswaterstaat hoopt in de nacht van dinsdag op woensdag het gat in het wegdek van de A28 bij Amersfoort gerepareerd te hebben. Tot die tijd kan het verkeer hinder ondervinden. Het stuk asfalt bij knooppunt Hoevelaken was al toe aan opknapwerk, maar door de vorst is de toplaag eerder losgekomen, zegt een woordvoerder. Heijmans voert de reparatie uit.

“Het stuk was al gedateerd en is nu eerder dan verwacht kapotgegaan door het weer”, liet Rijkswaterstaat eerder vandaag aan Infrasite weten. “Vocht in het wegdek bevroor en maakte het asfalt kapot.”

Het gaat om het stuk weg in de richting van Zwolle naar Amersfoort. Sinds maandagochtend is zo’n 300 meter van een van de twee rijstroken afgezet. Op de andere rijstrook mag maximaal 70 kilometer per uur worden gereden, laat een woordvoerder weten.

Heijmans is de vaste calamiteitenaannemer voor dit wegdeel en voert het herstel daarom uit. Hoe snel de reparatie gaat, is afhankelijk van eventuele schade in andere lagen van de weg. Als het meevalt, verwacht Rijkswaterstaat de beide rijstroken onder normale omstandigheden weer te openen op woensdagochtend.

Tot die tijd voorspelt Rijkswaterstaat op drukke momenten “eenzelfde wegbeeld” als tijdens de ochtendspits van maandagmorgen, aldus de woordvoerder. Het was druk op de plek van het gat en al vroeg ontstond er een file. Als alternatief kan het verkeer via de A50 en de A1 rijden.

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Bron: ANP / Infrasite

Journalist en redacteur voor Infrasite.