a28 gat asfalt hoevelaken amersfoort (2)

Gat in wegdek A28 Hoevelaken, asfalt sneller afgetakeld dan verwacht

Een waarschuwing voor het wegdek bij het knooppunt Hoevelaken op woensdagochtend. Rijkswaterstaat

Een gat in het wegdek van de A28 bij het knooppunt Hoevelaken in Amersfoort veroorzaakt op maandagochtend kilometers file en vertragingen van meer dan een uur. Het onderhoud van de weg stond over enkele weken op de planning, maar Rijkswaterstaat laat het herstel versneld uitvoeren door Heijmans omdat het asfalt “vanwege het weer” sneller is achteruitgegaan dan verwacht.

Dat vertelt een woordvoerder van de beheerder tegenover Infrasite. De linkerrijstrook is gedurende de werkzaamheden dicht. Heijmans is de vaste calamiteitenaannemer voor dit wegdeel en voert het herstel daarom uit. Het is op woensdagochtend niet gelukt om de weg volledig te repareren, zegt de woordvoerder, die aangeeft dat het werk deze week zo snel mogelijk in de avonduren wordt afgemaakt. Het wegdek op de A28 bij Amersfoort is al langer niet in goede staat en stond over enkele weken op de planning voor een onderhoudsbeurt.

Het slechte wegdek. © Rijkswaterstaat

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Gat in wegdek A28 Hoevelaken, asfalt sneller afgetakeld dan verwacht | Infrasite
a28 gat asfalt hoevelaken amersfoort (2)

Gat in wegdek A28 Hoevelaken, asfalt sneller afgetakeld dan verwacht

Een waarschuwing voor het wegdek bij het knooppunt Hoevelaken op woensdagochtend. Rijkswaterstaat

Een gat in het wegdek van de A28 bij het knooppunt Hoevelaken in Amersfoort veroorzaakt op maandagochtend kilometers file en vertragingen van meer dan een uur. Het onderhoud van de weg stond over enkele weken op de planning, maar Rijkswaterstaat laat het herstel versneld uitvoeren door Heijmans omdat het asfalt “vanwege het weer” sneller is achteruitgegaan dan verwacht.

Dat vertelt een woordvoerder van de beheerder tegenover Infrasite. De linkerrijstrook is gedurende de werkzaamheden dicht. Heijmans is de vaste calamiteitenaannemer voor dit wegdeel en voert het herstel daarom uit. Het is op woensdagochtend niet gelukt om de weg volledig te repareren, zegt de woordvoerder, die aangeeft dat het werk deze week zo snel mogelijk in de avonduren wordt afgemaakt. Het wegdek op de A28 bij Amersfoort is al langer niet in goede staat en stond over enkele weken op de planning voor een onderhoudsbeurt.

Het slechte wegdek. © Rijkswaterstaat

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.