reimert sneeuschuiver (1)

Wegenbouwers bestrijden gladheid met sneeuwschuivers

Een sneeuwschuiver van Beugel, een dochterbedrijf van Reimert Group. Reimert Group

Meerdere wegenbouwbedrijven rukten de afgelopen dagen uit om de wegen sneeuw- en ijsvrij te houden. Soms in opdracht van Rijkswaterstaat, soms in opdracht van provincies, gemeenten of bedrijven. 

Rijkswaterstaat zelf strooide alleen al op maandag en dinsdag bijna twintig miljoen kilo zout. Op verschillende plekken in Nederland strooiden aannemers mee. Het bedrijf KWS was te vinden bij steunpunten in Limburg, terwijl Reimert Group wegen voor rekening nam in Drenthe, Flevoland en de gemeente Almere.

Op foto’s van Reimert Groep te zien hoe medewerkers in schuivers en strooiwagens de weg op gaan. Tegelijkertijd demonstreert KWS in een video hoe een witgesneeuwde rijksweg binnen seconden leeg wordt geveegd.

Miljoen voor gladheidsbestrijding

Sommige gemeenten geven jaarlijks honderdduizenden euro’s uit om de wegen tijdens de winter veilig te houden. Afgelopen november werd in Capelle aan den IJssel nog een meerjarige opdracht voor gladheidsbestrijding gegund met een aanneemsom van meer dan een miljoen. De winnaar was het bedrijf Reijm Groep.

“Onze toppers aan het werk”, zegt KWS Infra over de onderstaande video. 

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Wegenbouwers bestrijden gladheid met sneeuwschuivers | Infrasite
reimert sneeuschuiver (1)

Wegenbouwers bestrijden gladheid met sneeuwschuivers

Een sneeuwschuiver van Beugel, een dochterbedrijf van Reimert Group. Reimert Group

Meerdere wegenbouwbedrijven rukten de afgelopen dagen uit om de wegen sneeuw- en ijsvrij te houden. Soms in opdracht van Rijkswaterstaat, soms in opdracht van provincies, gemeenten of bedrijven. 

Rijkswaterstaat zelf strooide alleen al op maandag en dinsdag bijna twintig miljoen kilo zout. Op verschillende plekken in Nederland strooiden aannemers mee. Het bedrijf KWS was te vinden bij steunpunten in Limburg, terwijl Reimert Group wegen voor rekening nam in Drenthe, Flevoland en de gemeente Almere.

Op foto’s van Reimert Groep te zien hoe medewerkers in schuivers en strooiwagens de weg op gaan. Tegelijkertijd demonstreert KWS in een video hoe een witgesneeuwde rijksweg binnen seconden leeg wordt geveegd.

Miljoen voor gladheidsbestrijding

Sommige gemeenten geven jaarlijks honderdduizenden euro’s uit om de wegen tijdens de winter veilig te houden. Afgelopen november werd in Capelle aan den IJssel nog een meerjarige opdracht voor gladheidsbestrijding gegund met een aanneemsom van meer dan een miljoen. De winnaar was het bedrijf Reijm Groep.

“Onze toppers aan het werk”, zegt KWS Infra over de onderstaande video. 

Lees ook:

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.