betonblokken rijkswaterstaat
Gaten in wegdek

A16 bij Breda hersteld nadat betonblokken van vrachtwagen vielen

De betonblokken op donderdagmiddag. Foto via Rijkswaterstaat

De A16 bij Breda is sinds vrijdagochtend weer open voor verkeer. Op donderdagmiddag lagen er meer dan twintig betonblokken van duizend kilo per stuk verspreid over het wegdek nadat ze van een vrachtwagen vielen. De herstelwerkzaamheden zijn sneller gelukt dan verwacht, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

De blokken lagen op meerdere rijstroken bij knooppunt Zonzeel in de richting van de Belgische grens. Door de blokken ontstonden er gaten in de snelweg. Volgens de ANWB was er twee uur extra reistijd tussen de knooppunten Ridderkerk en Zonzeel. Inmiddels is de weg gerepareerd en zijn de rijstroken weer open. Hoe de betonblokken van de vrachtwagen hebben kunnen vallen wordt nog onderzocht, zei de plaatselijke politie op donderdag tegenover het Brabants Dagblad.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

A16 bij Breda hersteld nadat betonblokken van vrachtwagen vielen | Infrasite
betonblokken rijkswaterstaat
Gaten in wegdek

A16 bij Breda hersteld nadat betonblokken van vrachtwagen vielen

De betonblokken op donderdagmiddag. Foto via Rijkswaterstaat

De A16 bij Breda is sinds vrijdagochtend weer open voor verkeer. Op donderdagmiddag lagen er meer dan twintig betonblokken van duizend kilo per stuk verspreid over het wegdek nadat ze van een vrachtwagen vielen. De herstelwerkzaamheden zijn sneller gelukt dan verwacht, laat een woordvoerder van de ANWB weten.

De blokken lagen op meerdere rijstroken bij knooppunt Zonzeel in de richting van de Belgische grens. Door de blokken ontstonden er gaten in de snelweg. Volgens de ANWB was er twee uur extra reistijd tussen de knooppunten Ridderkerk en Zonzeel. Inmiddels is de weg gerepareerd en zijn de rijstroken weer open. Hoe de betonblokken van de vrachtwagen hebben kunnen vallen wordt nog onderzocht, zei de plaatselijke politie op donderdag tegenover het Brabants Dagblad.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.