Pootstraat delft
Van Gelder

Stratenmaker overlijdt na beknelling tussen minigraver en vrachtwagen

De Pootstraat voorafgaand aan de werkzaamheden. De straat ligt op ongeveer 300 meter van Station Delft. Het ongeluk gebeurde iets na 13.00 uur. Google Maps

Bij straatwerkzaamheden aan de Pootstraat in Delft is op dinsdag een man om het leven gekomen. Het gaat om een medewerker van aannemersbedrijf Van Gelder, bevestigt de Nederlandse Arbeidsinspectie tegenover Infrasite. De man raakte bekneld tussen een minigraver en een vrachtwagen. 

De Pootstraat is een paar meter breed. De straat was op het moment van het ongeval opengebroken. Een omwonende vertelt tegenover Infrasite dat Van Gelder al meer dan een jaar in de buurt aan het werk is om straatschade te herstellen.

Op dit moment onderzoekt de Arbeidsinspectie wat er precies is gebeurd. De toezichthouder gaat in gesprek met collega’s en de bedrijfsleiding van Van Gelder, zegt woordvoerder Paul van der Burg. Naar verwachting duurt het onderzoek een paar maanden. Daarna geeft de Arbeidsinspectie de bevindingen door aan het Openbaar Ministerie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Stratenmaker overlijdt na beknelling tussen minigraver en vrachtwagen | Infrasite
Pootstraat delft
Van Gelder

Stratenmaker overlijdt na beknelling tussen minigraver en vrachtwagen

De Pootstraat voorafgaand aan de werkzaamheden. De straat ligt op ongeveer 300 meter van Station Delft. Het ongeluk gebeurde iets na 13.00 uur. Google Maps

Bij straatwerkzaamheden aan de Pootstraat in Delft is op dinsdag een man om het leven gekomen. Het gaat om een medewerker van aannemersbedrijf Van Gelder, bevestigt de Nederlandse Arbeidsinspectie tegenover Infrasite. De man raakte bekneld tussen een minigraver en een vrachtwagen. 

De Pootstraat is een paar meter breed. De straat was op het moment van het ongeval opengebroken. Een omwonende vertelt tegenover Infrasite dat Van Gelder al meer dan een jaar in de buurt aan het werk is om straatschade te herstellen.

Op dit moment onderzoekt de Arbeidsinspectie wat er precies is gebeurd. De toezichthouder gaat in gesprek met collega’s en de bedrijfsleiding van Van Gelder, zegt woordvoerder Paul van der Burg. Naar verwachting duurt het onderzoek een paar maanden. Daarna geeft de Arbeidsinspectie de bevindingen door aan het Openbaar Ministerie.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.