trauma helikopter shutterstock
Onderzoek van start

Medewerker betonleverancier Olthof overlijdt na bedrijfsongeluk

Foto ter impressie. Meerdere hulpdiensten kwamen op dinsdagmiddag naar het bedrijventerrein, waaronder een traumahelikopter. Mauvries / Shutterstock.com

De Nederlandse Arbeidsinspectie onderzoekt een dodelijk ongeluk bij betonleverancier Olthof. Dat bevestigt woordvoerder Paul van der Burg tegenover Infrasite. Een medewerker raakte op dinsdagmiddag bekneld tussen twee machines en overleed. 

Olthof produceert beton voor klanten in de woningbouw en infra. Over de overleden medewerker is op dit moment weinig bekend. De Arbeidsinspectie onderzoekt het incident. “We zijn reeds op locatie geweest”, zegt woordvoerder Van der Burg.

Inspecteurs ondervragen de directie van Olthof en personeelsleden die op dinsdagmiddag ter plekke waren. Een strafrechtelijk onderzoek moet gaan uitwijzen of er wetten zijn overtreden in aanloop naar het ongeluk, vertelt de woordvoerder. De Arbeidsinspectie maakt in de komende “vier tot vijf maanden” een proces-verbaal op, waarna wordt bekeken of en welke maatregelen nodig zijn.

Tweede keer

Dit is het tweede dodelijke ongeluk bij Olthof in een paar jaar tijd. In juli 2019 raakte een medewerker van de betonleverancier bekneld in een mixer. De persoon kwam om het leven. Het eerdere incident heeft geen invloed op het nieuwe onderzoek van de Arbeidsinspectie, zegt Van der Burg. Volgens hem worden de ongelukken afzonderlijk bekeken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Medewerker betonleverancier Olthof overlijdt na bedrijfsongeluk | Infrasite
trauma helikopter shutterstock
Onderzoek van start

Medewerker betonleverancier Olthof overlijdt na bedrijfsongeluk

Foto ter impressie. Meerdere hulpdiensten kwamen op dinsdagmiddag naar het bedrijventerrein, waaronder een traumahelikopter. Mauvries / Shutterstock.com

De Nederlandse Arbeidsinspectie onderzoekt een dodelijk ongeluk bij betonleverancier Olthof. Dat bevestigt woordvoerder Paul van der Burg tegenover Infrasite. Een medewerker raakte op dinsdagmiddag bekneld tussen twee machines en overleed. 

Olthof produceert beton voor klanten in de woningbouw en infra. Over de overleden medewerker is op dit moment weinig bekend. De Arbeidsinspectie onderzoekt het incident. “We zijn reeds op locatie geweest”, zegt woordvoerder Van der Burg.

Inspecteurs ondervragen de directie van Olthof en personeelsleden die op dinsdagmiddag ter plekke waren. Een strafrechtelijk onderzoek moet gaan uitwijzen of er wetten zijn overtreden in aanloop naar het ongeluk, vertelt de woordvoerder. De Arbeidsinspectie maakt in de komende “vier tot vijf maanden” een proces-verbaal op, waarna wordt bekeken of en welke maatregelen nodig zijn.

Tweede keer

Dit is het tweede dodelijke ongeluk bij Olthof in een paar jaar tijd. In juli 2019 raakte een medewerker van de betonleverancier bekneld in een mixer. De persoon kwam om het leven. Het eerdere incident heeft geen invloed op het nieuwe onderzoek van de Arbeidsinspectie, zegt Van der Burg. Volgens hem worden de ongelukken afzonderlijk bekeken.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.