erasmusbrug rotterdam (1)
Grootonderhoud

Aannemer gezocht voor opknapbeurt Erasmusbrug

De Erasmusbrug in 2014. Shutterstock / Victor Maschek

De gemeente Rotterdam zoekt een aannemer voor het grootonderhoud van de Erasmusbrug. De aanbesteding werd op woensdag op TenderNed gepubliceerd. De uiteindelijke opdrachtnemer zal moeten schoonmaken, roestplekken herstellen en afwerklagen aanbrengen op meerdere stalen en betonnen brugdelen. Samen beslaan de te onderhouden oppervlakken meer dan 100.000 vierkante meter. 

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 september 2023, zegt de gemeente. Als een van de belangrijkste eisen noemt de opdrachtgever “ervaring met het herstellen van minimaal 2.000 vierkante meter aan conserveringslagen op een staalconstructie”. Ook zal de aannemer in het verleden conserveringswerk uitgevoerd moeten hebben met steigers en een budget van minimaal 2,5 miljoen euro.

In totaal moet er een oppervlak van meer dan 70.000 vierkante meter worden gereinigd, waaronder stalen brugdelen en betonnen pijlers. Het herstel van roestplekken gaat om ongeveer 5.000 vierkante meter, terwijl de afwerklagen aangebracht zullen worden op een oppervlak van 30.000 vierkante meter.

Volgend jaar van start

De Erasmusbrug ging in 1996 open. Na 28 jaar is het tijd voor een onderhoudsbeurt, schreef de gemeente Rotterdam vorige maand in een online vooraankondiging. “De werkzaamheden starten direct na de marathon, rond half april in 2024, en duren tot ongeveer het einde van het jaar.”

“De brug blijft tijdens de werkzaamheden grotendeels bereikbaar en bruikbaar voor alle gebruikers. Veiligheid staat hierbij voorop. Daarom worden er verschillende maatregelen genomen, zoals bijvoorbeeld versmallingen. Soms zal er een nachtafsluiting zijn als het echt niet anders kan.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Aannemer gezocht voor opknapbeurt Erasmusbrug | Infrasite
erasmusbrug rotterdam (1)
Grootonderhoud

Aannemer gezocht voor opknapbeurt Erasmusbrug

De Erasmusbrug in 2014. Shutterstock / Victor Maschek

De gemeente Rotterdam zoekt een aannemer voor het grootonderhoud van de Erasmusbrug. De aanbesteding werd op woensdag op TenderNed gepubliceerd. De uiteindelijke opdrachtnemer zal moeten schoonmaken, roestplekken herstellen en afwerklagen aanbrengen op meerdere stalen en betonnen brugdelen. Samen beslaan de te onderhouden oppervlakken meer dan 100.000 vierkante meter. 

Inschrijven kan tot uiterlijk 1 september 2023, zegt de gemeente. Als een van de belangrijkste eisen noemt de opdrachtgever “ervaring met het herstellen van minimaal 2.000 vierkante meter aan conserveringslagen op een staalconstructie”. Ook zal de aannemer in het verleden conserveringswerk uitgevoerd moeten hebben met steigers en een budget van minimaal 2,5 miljoen euro.

In totaal moet er een oppervlak van meer dan 70.000 vierkante meter worden gereinigd, waaronder stalen brugdelen en betonnen pijlers. Het herstel van roestplekken gaat om ongeveer 5.000 vierkante meter, terwijl de afwerklagen aangebracht zullen worden op een oppervlak van 30.000 vierkante meter.

Volgend jaar van start

De Erasmusbrug ging in 1996 open. Na 28 jaar is het tijd voor een onderhoudsbeurt, schreef de gemeente Rotterdam vorige maand in een online vooraankondiging. “De werkzaamheden starten direct na de marathon, rond half april in 2024, en duren tot ongeveer het einde van het jaar.”

“De brug blijft tijdens de werkzaamheden grotendeels bereikbaar en bruikbaar voor alle gebruikers. Veiligheid staat hierbij voorop. Daarom worden er verschillende maatregelen genomen, zoals bijvoorbeeld versmallingen. Soms zal er een nachtafsluiting zijn als het echt niet anders kan.”

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.