Asfaltonderhoud Gooise Meren de rooij
Gunning

De Rooij vervangt 200.000 vierkante meter aan wegdek in Amersfoort

Eerder deze maand begon De Rooij met een asfaltonderhoudsklus in Gooise Meren. De Rooij Wegenbouw

De Rooij Wegenbouw wint de gunning voor de vervanging van meer dan 200.000 vierkante meter aan wegdeklagen in de gemeente Amersfoort. Het bedrijf vangt een aanneemsom van bijna zes miljoen euro. De gunning werd eerder deze week op TenderNed gepubliceerd. 

De kwaliteit van de ontsluitingswegen van Amersfoort loopt terug, zegt de gemeente in de aanbestedingsdocumenten. “Het is nu de tijd om grootonderhoud op te starten. De grootte, impact en het overlast van de werkzaamheden vragen om een goede coördinatie en een omgevingsbewuste aanpak.”

In totaal gaat het om achttien wegen. Het werk draait voornamelijk om de vervanging van deklagen, legt de gemeente uit. Naar schatting beslaan de deklagen ongeveer 215.000 vierkante meter in totaal. De Rooij Wegenbouw voert de klus in de komende twee jaar uit.

Twee andere bedrijven dongen mee, maar volgens de gemeente past De Rooij het beste bij de criteria. De opdrachtgever zocht een aannemer met ervaring met het vervangen van asfaltlagen in steden met meer dan 100.000 inwoners. Ook kennis en kunde met verkeersmaatregelen en MKI-berekeningen speelden een rol.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

De Rooij vervangt 200.000 vierkante meter aan wegdek in Amersfoort | Infrasite
Asfaltonderhoud Gooise Meren de rooij
Gunning

De Rooij vervangt 200.000 vierkante meter aan wegdek in Amersfoort

Eerder deze maand begon De Rooij met een asfaltonderhoudsklus in Gooise Meren. De Rooij Wegenbouw

De Rooij Wegenbouw wint de gunning voor de vervanging van meer dan 200.000 vierkante meter aan wegdeklagen in de gemeente Amersfoort. Het bedrijf vangt een aanneemsom van bijna zes miljoen euro. De gunning werd eerder deze week op TenderNed gepubliceerd. 

De kwaliteit van de ontsluitingswegen van Amersfoort loopt terug, zegt de gemeente in de aanbestedingsdocumenten. “Het is nu de tijd om grootonderhoud op te starten. De grootte, impact en het overlast van de werkzaamheden vragen om een goede coördinatie en een omgevingsbewuste aanpak.”

In totaal gaat het om achttien wegen. Het werk draait voornamelijk om de vervanging van deklagen, legt de gemeente uit. Naar schatting beslaan de deklagen ongeveer 215.000 vierkante meter in totaal. De Rooij Wegenbouw voert de klus in de komende twee jaar uit.

Twee andere bedrijven dongen mee, maar volgens de gemeente past De Rooij het beste bij de criteria. De opdrachtgever zocht een aannemer met ervaring met het vervangen van asfaltlagen in steden met meer dan 100.000 inwoners. Ook kennis en kunde met verkeersmaatregelen en MKI-berekeningen speelden een rol.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.