Update incident Merwedebrug

Nieuwsbericht – Gepubliceerd op: 27 oktober 2016- Laatste update: 27 oktober 2016 18:41 uur

Vijf personen die op de Merwedebrug aan het werk waren, hebben dinsdagavond een verdoofd gevoel in tong en last van de keel gekregen. De personen zijn onderzocht en ongedeerd naar huis gegaan.

Veiligheid gaat voor alles, niet alleen voor de gebruiker van onze (water) wegen, maar ook voor personeel. Daarom is in overleg met de Inspectie SZW het werk voor dit moment stilgelegd.

De aannemer heeft gisteren luchtmonsters genomen en naar het lab gezonden. In de loop van vandaag worden de resultaten waarschijnlijk bekend en op basis daarvan kan de aannemer mogelijke maatregelen formuleren.

Dit voorstel wordt vervolgens met de Inspectie SZW gedeeld. Hierna volgt een beslissing van de Inspectie of de stillegging van de werkzaamheden kan worden opgeheven.

Het is op dit moment nog niet aan te geven wanneer de resultaten bekend zijn, of en welke maatregelen moeten worden getroffen en of dit consequenties heeft voor het openstellen van de weg voor zwaarder verkeer.

Meer informatie
Op de pagina ‘Merwedebrug A27: versnelde aanpak, hinder en veelgestelde vragen’ vindt u alles over de situatie op de Merwedebrug.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Directoraat-Generaal Rijkswaterstaat