Werkzaamheden viaducten A9 Rottepolderplein – afslag Haarlem-Zuid

Haarlem – Rijkswaterstaat voert van 16 juni tot en met eind september 2008 werkzaamheden uit aan viaducten op en bij de A9, de viaducten Spieringweg en die bij de afslag Haarlem-Zuid. In deze periode zijn er versmalde rijstroken op de A9 beschikbaar en geldt een snelheidsbeperking van 70 km per uur. De meeste werkzaamheden zijn in de avond- en nachturen.

Dan zijn afwisselend verbindingswegen tussen de A9 en de N205 afgesloten en zijn er omleidingen. Bij het verwijderen en plaatsen van de liggers – ook wel balken genoemd – van de viaducten zijn korte politiestops en langdurige afsluitingen van de weg nodig. Gele borden geven de omleidingen aan.

Naast de werkzaamheden aan de viaducten werkt Rijkswaterstaat nog aan de verbreding van de brug Zijkanaal C. Dit werk is voor de bouwvakantie helemaal klaar. Het verkeer ondervindt hier geen hinder meer van deze werkzaamheden.

Werkzaamheden viaducten Spieringweg

In het weekeinde van vrijdag 20 juni 21.00 uur tot en met maandag 23 juni 05.00 uur worden de liggers van de viaducten in de Spieringweg verwijderd met de methodiek stukknijpen van de betonnen liggers. Op de viaducten is dan één versmalde rijstrook voor het verkeer beschikbaar. De verbindingsweg van de N205 richting Alkmaar is afgesloten uit oogpunt van veiligheid voor het verkeer. Tijdens het stukknijpen van het beton kunnen brokstukken op de onderliggende weg terechtkomen.

Het inhijsen van de nieuwe liggers volgt drie werken later: donderdag 17 juli en vrijdag 18 juli. Gedurende de werkzaamheden zijn de viaducten afgesloten voor het verkeer. Het verkeer van en naar de N205 wordt omgeleid.

In de tussenliggende tijd van het verwijderen en plaatsen van de liggers is een rijstrook beschikbaar voor het verkeer. De viaducten zijn in oktober 2006 door een te hoog geladen vrachtwagen zwaar beschadigd en worden nu hersteld.

Werkzaamheden viaducten A9 afslag Haarlem-Zuid

In de weekeinden van 5 juli tot en met 7 juli en van 11 juli tot en met 13 juli worden de liggers van de viaducten, die in de middenberm liggen, verwijderd. De liggers aan de buitenzijde zijn in de afgelopen maanden vervangen. De nieuwe liggers worden geplaatst in de weekeinden van 19 tot en met 21 juli en van 25 tot en met 27 juli. Het verkeer heeft tijdens het verwijderen en plaatsen van de liggers één versmalde rijstrook over de viaducten ter beschikking. Daarnaast zijn er korte politiestops op de A9.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Rijkswaterstaat Directie Noord-Holland