Verschuiving werkzaamheden N31 Zurich – Midlum

Door weersomstandigheden is de planning van de werkzaamheden aan de N31 door Harlingen enigszins gewijzigd. Dit omdat de asfaltwerkzaamheden door regenval vertraging hebben opgelopen. Concreet betekent dit dat de op- en afrit bij de Koningsbrug niet donderdagochtend 27 september 06.00 uur maar op vrijdagmiddag 28 september om 12.00 uur weer voor het verkeer beschikbaar komen. Tot die tijd blijft de omleiding vanaf afslag Midlum door Harlingen in gebruik. Rijkswaterstaat verwacht wel dat het totale werk nog steeds op vrijdagavond 12 oktober gereed zal zijn.

Toelichting op het werk
Rijkswaterstaat werkt momenteel aan de ombouw van de N31 tussen Zurich en Harlingen tot vierbaans autoweg. Eind 2008 moet dit werk gereed zijn en daarmee de doorstroming en de veiligheid van de weg sterk verbeterd. Voor dit project moet de komende tijd veel zand afgevoerd worden.

Nu Rijkswaterstaat werkt aan de ombouw tussen Zurich en Harlingen, ligt het in de lijn ook de zogenaamde Traverse, het weggedeelte door Harlingen, aan te pakken. Bij het geplande groot onderhoud aan dit wegvak laat Rijkswaterstaat de rijbaan met enkele centimeters asfalt verbreden en voorzien van een ZOAB deklaag. Daarmee voldoet dit weggedeelte weer aan de normen om een maximum snelheid van 100 km/u toe te staan. Alleen bij de Koningsbrug blijft over ca. 400 meter een maximum snelheid van 80 km/u gelden. De brug wordt namelijk niet verbreed en door deze lagere snelheid kan verkeer vanaf de oprit uit Harlingen veilig invoegen.

Een ander belangrijk voordeel van een iets bredere Traverse is dat er bij werkzaamheden aan de N31 meer ruimte is en het verkeer minder vaak door Harlingen omgeleid hoeft te worden.

Het zandtransport en de werkzaamheden aan de traverse zijn begonnen op vrijdag 21 september 19.00 uur en duren naar verwachting nog steeds tot 12 oktober 19.00 uur. In deze periode moet het verkeer langs Harlingen rekening houden met een langere reistijd en de volgende omleidingen, die met gele borden staan aangegeven:

Verkeer tussen Leeuwarden en de Afsluitdijk in beide richtingen
wordt in de gehele periode omgeleid via de N359 en de A7 aansluiting Bolsward.

Verkeer van en naar Harlingen

In de gehele periode zijn er diverse lokale omleidingen. Volg de aanwijzingen langs de weg.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Groot onderhoud weg