Hollandse brug A6 afgesloten voor vrachtwagens

Den Haag – Rijkswaterstaat sluit vanaf vrijdagavond 27 april 2007 21.00 uur de Hollandse brug in beide richtingen af voor vrachtverkeer. Dit is de brug over het Gooimeer IJmeer in de A6 en is onderdeel van de verbinding tussen Amsterdam en Almere.

Rijkswaterstaat sluit deze brug af als voorzorgsmaatregel: de vele duizenden vrachtwagens die de brug dagelijks passeren, kunnen door hun gewicht gaten in het wegdek veroorzaken. Door de brug af te sluiten voor het vrachtverkeer, kan het overige verkeer de brug veilig gebruiken. In de tussentijd zet Rijkswaterstaat alles op alles om de brug zo snel mogelijk weer open te stellen voor het vrachtverkeer. Vrachtwagens worden via de A27 en A1 met borden boven en langs de weg omgeleid.

De mogelijke problemen met de brug kwamen aan het licht na metingen van TNO. Omdat in de loop der jaren de verkeersbelasting op de Hollandse Brug steeds zwaarder is geworden zijn de veiligheidseisen voor die brug aangescherpt. Uitkomst van het onderzoek door TNO wees uit dat de brug niet aan de huidige veiligheidseisen voldoet. Daarom heeft Rijkswaterstaat een programma voorbereid om de brug te versterken.

Rijkswaterstaat stelt alles in het werk om de weggebruiker te informeren over de verkeersmaatregelen die worden genomen. Informatie wordt verspreid via advertenties,
www.Rijkswaterstaat.nl het landelijke informatienummer 0800-8002, www.VanAnaarBeter.nl en via de actuele verkeersinformatie op de radio, internet en teletekst.

Omleidingen

  • vrachtverkeer vanuit Amsterdam naar Almere wordt omgeleid via de A1 en A27;
  • vrachtverkeer vanuit Lelystad-Almere naar Amsterdam wordt omgeleid via de A27 en A1;
  • Daarnaast kan het verkeer richting het noorden ook rijden via de A7 (Afsluitdijk) of via de A28 (Zwolle).

Vrachtwagenchauffeurs moeten rekening houden met een langere reistijd. Alle weggebruikers moeten rekening houden met een grotere kans op vertraging op de drukke omleidingsroutes A27 en A1 door het extra vrachtverkeer. Het busvervoer kan wel gebruik maken van de Hollandse brug.

Rijkswaterstaat onderzoekt op dit moment hoe de Hollandse Brug zo snel mogelijk weer kan worden opengesteld voor het vrachtverkeer. Daarnaast werkt Rijkswaterstaat samen met partners in de regio aan een pakket maatregelen om de hinder en vertraging op de omleidingsroutes zo veel mogelijk te beperken. Die maatregelen volgen waarschijnlijk na de meivakantie.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat