Verkeersinformatie op scherp met bermdrips

Den Haag – Dynamische route-informatiepanelen (DRIPs) hangen normaal gesproken boven de weg. Vanaf eind juli staan ze ook langs de weg. Het doel: meer informatie brengen tijdens werkzaamheden om de automobilist te helpen beter zijn route te bepalen.

Rijkswaterstaat gaat de bermDRIPs inzetten tijdens de werkzaamheden op de A10 (de ringweg van Amsterdam), die op 21 juli 2006 beginnen. In de bermen van de A1, A2, A8 en de A10 Oost komen bermDRIPs te staan die weggebruikers in de buurt van de ringweg informeren. Beeld en tekst wisselen elkaar af, zodat altijd de meest actuele weginformatie te zien is.

De nieuwe DRIPs, ook wel bermDRIPs genoemd, hebben een afmeting van drie bij vier meter en kunnen net als de borden boven de weg worden voorzien van zowel tekst als symbolen. Symbolen zijn in dit geval bijvoorbeeld een schepje of het logo van een bestemming. Anders dan bij de zogenoemde tekstkar kunnen de boodschappen op de bermDRIPs direct worden aangepast. Zo kunnen je de meest actuele boodschappen communiceren.

Op de bermDRIPs is informatie over afsluitingen en werkzaamheden te lezen. Maar ook hoe Amsterdam tijdens de werkzaamheden het best bereikbaar is wordt via de bermDRIPs gecommuniceerd.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat