Zomer 2006 extra vertraging op de weg

Den Haag – Weggebruikers die deze zomer de weg op gaan, moeten rekening houden met veel vertraging. Rijkswaterstaat gebruikt de verkeersluwe zomerperiode om extra onderhoud aan de snelwegen te doen.

Vooral tijdens de weekenden wordt veel gewerkt: deze zomer wordt er twintig keer een snelweg compleet afgesloten tijdens een weekend. Rijkswaterstaat adviseert weggebruikers, ook degenen die de komende tijd met de auto op vakantie gaan, om goed voorbereid en geïnformeerd op weg te gaan. Borden langs de weg geven informatie over de werkzaamheden. Daarnaast worden weggebruikers ook geïnformeerd via bijvoorbeeld de radioverkeersinformatie en internet over de werkzaamheden.

Naast de vele weekendafsluitingen, is er ook vertraging bij een aantal andere wegen, o.a.:

  • A4/A10 bij Amsterdam waar tussen de knooppunten Badhoevedorp en Amstel van vrijdag 21 juli 23.00 uur tot maandag 28 augustus 5.00 uur, in fasen worden de wegdelen afgesloten
  • A27 tussen Gorinchem en Noordeloos. De A27 richting Utrecht is afgesloten van vrijdag 21 juli 21.00 uur tot maandag 31 juli 5.00 uur
  • A27 bij Houten. In verband met werkzaamheden aan de Hagesteinsebrug is er richting Utrecht slechts een rijstrook beschikbaar van vrijdag 30 juni 21.00 uur tot maandag 7 augustus 5.00 uur.

Veel mensen gaan op vakantie en dit levert extra druk verkeer op richting het buitenland. Als gebaar biedt Rijkswaterstaat de mensen aan het begin van de zomervakantie vlak voor het verlaten van Nederland een aardigheidje/verfrissing aan. Op de laatste benzinestations voor de grens wordt op de vrijdagen en zaterdagen tussen 30 juni en 22 juli de attentie uitgedeeld, tezamen met informatie over de komende wegwerkzaamheden.

Rijkswaterstaat, uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Verkeer en Waterstaat, voert dit jaar groot onderhoud uit aan wegen. Om de hinder voor de weggebruiker tot een minimum te beperken, gebeurt het onderhoud veelal in de daluren (‘s nachts, in het weekend en vakantieperioden). Daarnaast wordt er tijdelijk extra capaciteit ingezet op omleidingroutes (door het vrijgeven van vluchtstroken) en worden weginspecteurs ingezet om de doorstroming te verbeteren. Vlak voor alle vakantie-uittochten (1 juli, 8 juli en 22 juli 2006) plaatst Rijkswaterstaat een overzichtsadvertentie in diverse dagbladen met de belangrijkste werkzaamheden en evenementen. Weggebruikers die vooraf meer willen weten over de werkzaamheden, kunnen kijken op www.vananaarbeter.nl of bellen met de Rijkswaterstaat informatielijn 0800 8002. Actuele informatie over de situatie op de weg is verkrijgbaar via radio, navigatiesysteem of internet.

Meer informatie
www.vananaarbeter.nl/onderhoud/

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat