Werkzaamheden aan de N 209 Bleiswijk – Rijnwoude

Den Haag – De provincie Zuid-Holland gaat vanaf dinsdagavond 7 maart 2005 asfalteringswerkzaamheden uitvoeren op de provinciale weg N 209, tussen de Zoetermeerselaan in Bleiswijk en de Omleidingsweg in Benthuizen. Vervolgens is het gedeelte tussen Benthuizen en de aansluiting van de Gemeneweg op de Hoogeveenseweg aan de beurt. Van de gelegenheid wordt gebruik gemaakt deze weggedeelten van een nieuw soort belijning te voorzien zoals die door de wegbeheerders in Nederland is afgesproken.

Die nieuwe belijning zorgt voor een nieuwe lay-out van een weg waardoor het voor het verkeer duidelijker is met welke snelheid er gereden mag worden. Er zijn drie categorieën lay-out, te weten voor 60 km/u wegen, 80 en 100 km/u.

Drie weken lang zal er gedurende de avond en nacht, tussen 20.00 uur en 06.00 uur gewerkt worden om deze wegvakken van een nieuwe asfalt laag te voorzien. Als de weersomstandigheden de uitvoering van de werkzaamheden niet verstoren zal het werk op 24 maart 2006 gereed zijn.

De avonden en nachten waarop wordt gewerkt zijn:
Van 7 tot en met 10 maart en van 13 tot en met 17 maart op het wegvak tussen de Zoetermeerselaan en de Omleidingsweg te Benthuizen; Op 17/18 en van 20 tot en met 24 maart op het wegvak tussen Benthuizen en de grasdrogerij.

Voor het gemotoriseerd verkeer worden omleidingsroutes met borden aangegeven. (Brom)fietsers ondervinden weinig hinder van de werkzaamheden.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht provincie Zuid-Holland