A2 nacht afgesloten voor proefsluiting waterkering

Den Haag – Rijkswaterstaat sluit van donderdag 14 oktober 2004 22.30 uur tot vrijdag 15 oktober 05.00 uur de A2 af voor alle verkeer tussen het knooppunt Everdingen en de aansluiting Culemborg. De wegafsluiting is nodig in verband met een proefsluiting van de nieuwe hoogwaterkering in de Diefdijk. Gelijktijdig wordt de rijbaan in de richting Utrecht vanaf het knooppunt Deil tot aan de aansluiting Culemborg afgesloten voor diverse onderhoudswerkzaamheden.

Het weggedeelte van de A2 tussen Vianen en Den Bosch wordt verbreed van twee naar drie rijstroken per richting. Rijkswaterstaat houdt hierbij al rekening met een mogelijk toekomstige verbreding naar twee keer vier rijstroken. Onderdeel van de wegverbreding is ook de vervanging van de bestaande hoogwaterkering in de Diefdijk. In de nacht van 14 op 15 oktober vindt de eerste proefsluiting van de nieuwe waterkering plaats.

Het verkeer in beide richtingen wordt omgeleid via de A15 en de A27. De omleidingroutes worden met borden aangegeven. Het lokale verkeer over de Diefdijk wordt in de nacht van 14 op 15 oktober tussen 22.00 en 04.00 uur omgeleid via Zijderveld.

Auteur: Redactie Infrasite

Bron: Persbericht Ministerie van Verkeer en Waterstaat