giant 7 boskalis (1)

Boskalis heeft ‘een van de beste jaren’ in zijn geschiedenis

De Giant 7, een schip dat in de afgelopen jaren door Boskalis is gebruikt om kabels voor offshore windparken en netwerken. ANP / Hollandse Hoogte / MediaTV

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft “een van de beste jaren” in zijn geschiedenis, meldt het ANP. Mede door een sterke vraag naar energie van zee had het bedrijf uit Papendrecht het beste derde kwartaal ooit, zegt topman Peter Berdowski op vrijdag. 

De verwachting is dat de winst voor aftrek van onder meer belastingen voor dit hele jaar uitkomt op ruim 800 miljoen euro, een stuk meer dan in 2022. De baggerschepen van Boskalis waren veel actief in het Midden-Oosten, andere delen van Azië en in Europa.

Net zoals eerder dit jaar is de werkvoorraad onveranderd groot, met 6 miljard euro aan projecten op de planken. Daardoor rekent Boskalis, dat vorig jaar door grootaandeelhouder HAL van de beurs werd gehaald, ook na dit jaar op goede resultaten.

“Met de hoge bezetting van onze vloot en de goede projectresultaten hebben we het beste derde kwartaal in onze geschiedenis gedraaid”, licht topman Peter Berdowski toe. “De grootste groei zagen we bij Offshore Energy, waar onze strategie zich zowel op de traditionele energiemarkt als op de windmarkt richt.” De groei zit volgens Boskalis overigens in alle onderdelen van het bedrijf.

Fremantle Highway

Boskalis was de afgelopen maanden onder meer bezig met het bergen van het vrachtschip Fremantle Highway, dat eind juli ten noorden van Ameland in brand vloog met veel elektrische auto’s aan boord. Boskalis bracht het naar een haven, een dochterbedrijf voerde de daadwerkelijke berging uit. De baggeraar zegt dat deze werkzaamheden nu “succesvol zijn afgerond”.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Boskalis heeft ‘een van de beste jaren’ in zijn geschiedenis | Infrasite
giant 7 boskalis (1)

Boskalis heeft ‘een van de beste jaren’ in zijn geschiedenis

De Giant 7, een schip dat in de afgelopen jaren door Boskalis is gebruikt om kabels voor offshore windparken en netwerken. ANP / Hollandse Hoogte / MediaTV

Baggeraar en maritiem dienstverlener Boskalis heeft “een van de beste jaren” in zijn geschiedenis, meldt het ANP. Mede door een sterke vraag naar energie van zee had het bedrijf uit Papendrecht het beste derde kwartaal ooit, zegt topman Peter Berdowski op vrijdag. 

De verwachting is dat de winst voor aftrek van onder meer belastingen voor dit hele jaar uitkomt op ruim 800 miljoen euro, een stuk meer dan in 2022. De baggerschepen van Boskalis waren veel actief in het Midden-Oosten, andere delen van Azië en in Europa.

Net zoals eerder dit jaar is de werkvoorraad onveranderd groot, met 6 miljard euro aan projecten op de planken. Daardoor rekent Boskalis, dat vorig jaar door grootaandeelhouder HAL van de beurs werd gehaald, ook na dit jaar op goede resultaten.

“Met de hoge bezetting van onze vloot en de goede projectresultaten hebben we het beste derde kwartaal in onze geschiedenis gedraaid”, licht topman Peter Berdowski toe. “De grootste groei zagen we bij Offshore Energy, waar onze strategie zich zowel op de traditionele energiemarkt als op de windmarkt richt.” De groei zit volgens Boskalis overigens in alle onderdelen van het bedrijf.

Fremantle Highway

Boskalis was de afgelopen maanden onder meer bezig met het bergen van het vrachtschip Fremantle Highway, dat eind juli ten noorden van Ameland in brand vloog met veel elektrische auto’s aan boord. Boskalis bracht het naar een haven, een dochterbedrijf voerde de daadwerkelijke berging uit. De baggeraar zegt dat deze werkzaamheden nu “succesvol zijn afgerond”.

Lees ook:

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.