Tennet hervat graafwerk ondanks dreigende miljoenenboete

graafwerkzaamheden tennet twickel
Een geul met kabels, onderdeel van het werk van Tennet op het landgoed Twickel (3 juni 2024). ANP / Hollandse Hoogte / Eric Brinkhorst

De werkzaamheden voor de aanleg van stroomkabels op het landgoed Twickel in Twente zijn afgelopen vrijdag hervat. De netbeheerder Tennet legde het werk donderdag neer nadat de provincie Overijssel met een miljoenenboete dreigde omdat het werk ‘mogelijk onomkeerbare’ schade had aangericht aan de natuur, waaronder de vermoedelijke dood van jonge wulpen. De boete hangt nog steeds boven het hoofd, maar volgens Tennet en de provincie is er voldoende ‘ecologische onderbouwing en begeleiding’ om door te gaan, zo meldt de Volkskrant

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.

Tennet hervat graafwerk ondanks dreigende miljoenenboete | Infrasite

Tennet hervat graafwerk ondanks dreigende miljoenenboete

graafwerkzaamheden tennet twickel
Een geul met kabels, onderdeel van het werk van Tennet op het landgoed Twickel (3 juni 2024). ANP / Hollandse Hoogte / Eric Brinkhorst

De werkzaamheden voor de aanleg van stroomkabels op het landgoed Twickel in Twente zijn afgelopen vrijdag hervat. De netbeheerder Tennet legde het werk donderdag neer nadat de provincie Overijssel met een miljoenenboete dreigde omdat het werk ‘mogelijk onomkeerbare’ schade had aangericht aan de natuur, waaronder de vermoedelijke dood van jonge wulpen. De boete hangt nog steeds boven het hoofd, maar volgens Tennet en de provincie is er voldoende ‘ecologische onderbouwing en begeleiding’ om door te gaan, zo meldt de Volkskrant

U las zojuist de inleiding van het artikel. Wilt u verder lezen?

Bent u al abonnee?

Inloggen

Auteur: Geert van der Klugt

Journalist en redacteur voor Infrasite.