CAO

Waterbouwers krijgen er 3,75% bij

(bron Unsplash Hitzestau)

De CAO-partijen in de waterbouw hebben een akkoord bereikt over aanpassingen van de arbeidsvoorwaarden in de CAO voor de waterbouw. De cao-lonen zullen gedurende de looptijd per 1 april 2022 met 3,75% stijgen. Verder ontvangen de werknemers op 1 oktober 2022 een éénmalige uitkering van 150 euro en worden de tarieven voor vergoedingen per 1 april 2022 verhoogd met 3,75%.

De CAO is door de Vereniging van Waterbouwers afgesloten met FNV Waterbouw en CNV Vakmensen. De CAO heeft een looptijd van 5 jaar. Onder de CAO vallen ruim 2500 werknemers, die zich bezig houden met  baggeren, kust- en oeverwerken, vervoer van nat zand en nautische dienstverlening. De partijen zeggen zich te realiseren dat er sprake is van een uitermate krappe arbeidsmarkt en hebben daarom de ambitie omgezamenlijk beleid te blijven ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Profiteer nu van de introductieaanbieding voor € 10,- per maand.

Bekijk de aanbieding

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie

Waterbouwers krijgen er 3,75% bij | Infrasite
CAO

Waterbouwers krijgen er 3,75% bij

(bron Unsplash Hitzestau)

De CAO-partijen in de waterbouw hebben een akkoord bereikt over aanpassingen van de arbeidsvoorwaarden in de CAO voor de waterbouw. De cao-lonen zullen gedurende de looptijd per 1 april 2022 met 3,75% stijgen. Verder ontvangen de werknemers op 1 oktober 2022 een éénmalige uitkering van 150 euro en worden de tarieven voor vergoedingen per 1 april 2022 verhoogd met 3,75%.

De CAO is door de Vereniging van Waterbouwers afgesloten met FNV Waterbouw en CNV Vakmensen. De CAO heeft een looptijd van 5 jaar. Onder de CAO vallen ruim 2500 werknemers, die zich bezig houden met  baggeren, kust- en oeverwerken, vervoer van nat zand en nautische dienstverlening. De partijen zeggen zich te realiseren dat er sprake is van een uitermate krappe arbeidsmarkt en hebben daarom de ambitie omgezamenlijk beleid te blijven ontwikkelen.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Neem nu een Infrasite Premium abonnement voor € 12,- per maand.

ABONNEREn

Onderwerpen: , , ,

Auteur: Redactie